Irlanda afirmă că recunoașterea statului palestinian se bazează pe granițele de la 1967
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
Irlanda dorește să recunoască statul Palestinian după granițele istorice de la 1967.

"Atunci când recunoaștem un stat, nu recunoaștem guvernul de atunci, ci recunoaștem statul în ceea ce privește o populație permanentă de oameni în termeni de granițe definite, iar în acest caz este vorba de granițele din 1967", a declarat ministrul de Externe al Irlandei, Micheál Martin, la radio RTE.

Acesta este "un teritoriu definit care implică Gaza, Cisiordania și ... o capitală atât a unui stat israelian, cât și a unui stat palestinian în Ierusalim", a spus el, adăugând că recunoașterea oficială va avea loc la 28 mai.

Nu există o soluție cu două state fără dialog, afirmă Berlinul cu privire la Palestina 

Un purtător de cuvânt al Ministerului german de Externe a subliniat miercuri sprijinul Berlinului pentru o soluție cu două state, răspunzând la întrebarea unui reporter privind decizia unor țări europene de a recunoaște statul Palestina.

"Un stat palestinian independent rămâne un obiectiv ferm al politicii externe germane", a declarat purtătorul de cuvânt în cadrul unei conferințe de presă obișnuite la Berlin, adăugând că pentru acest obiectiv este necesar un proces de dialog, conform Reuters.

CITEȘTE ȘI: Irlanda şi Norvegia urmează să recunoască statul palestinian

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel