Iris, fetița care s-a născut cu cancer, a murit după patru ani grei de tratamente. Medici de renume mondial au făcut eforturi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
În 2016, Iris, un pui de om de patru luni, se confrunta cu o boală cumplită.

Acum, după patru ani de chin, după patru ani în care a trecut printr-o mulțime de tratamente agresive, micuța Iris a murit. Fetița se născuse cu o tumoră pe coapsa stângă și a fost diagnosticată cu cancer Fibrosarcom Infantil/congenital. A suferit mai multe intervenții chirurgicale și, într-un final, lucrurile păreau bune pentru ea. Din păcate, a fost o alarmă falsă.

”În ianuarie 2018, în urma încă unui set de analize, medicii au descoperit că are 12 metastaze cerebrale. Am reușit să găsim un neurochirurg italian care, împreună cu o echipă medicală din Statele Unite, și-au asumat să se ocupe de cazul lui Iris. Am plecat imediat în Statele Unite, la Spitalul Montefiore din New York, unde printr-o intervenție radio-chirurgicală au reușit să distrugă cele 12 metastaze cerebrale. După intervenția din State, ne-am întors în Italia, unde în iulie 2018 Iris a făcut un transplat de măduvă. De atunci este fără boală, a scăpat de partea evidentă a cancerului", spunea tatăl micuței Iris anul trecut.

Acum a venit vestea groaznică: Iris a murit.

”Dragilor, micuța IRIS, cea pentru care o lume întreagă s-a rugat și sperat că va învinge cancerul cu care s-a născut, a devenit azi îngeraș. S-a făcut pentru ea TOT ce era omenește posibil. Medici de renume mondial au făcut eforturi pentru ea ani de zile, dar boala a fost parșivă, a răpit-o.

Vă rog să fiți din nou alături de mămica îndurerată. E o durere de nesuportat pentru o mamă să-și plângă pruncul ce i-a stat la sân. 

Mulțumesc pentru tot ce ați făcut pentru ca IRIS să aibă parte de dragostea familiei ei, să crească lângă MAMI și TATI. Voi le-ați dăruit TIMP cu fiecare leu donat”, a fost mesajul transmis pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel