Irinel Columbeanu a colaborat cu Securitatea
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Magistrații  secției de Contencios Administrativ  au decis că Irinel Columbeanu a fost colaborator al Securității. Decizia de miercuri este definitivă, iar omul de afaceri nu mai are nicio cale de atac.

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii l-a acuzat pe omul de afaceri Irinel Columbeanu că a colaborat cu Securitatea. Potrivit CNSAS, Irinel Columbeanu ar fi fost recrutat de fosta Securitate în 1980 şi ar fi avut numele conspirativ "Ivănescu".

În prima instanță, Curtea de Apel București a respins cererea celor de la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității, asta deși la dosar se află nu mai putin decat 118 note informative atribuite sau insemnate de o persoană cu nume conspirativ "Ivănescu".
Între "Ivănescu" și Irinel Columbeanu a fost tras semn de egalitate, mai ales că la dosar sunt puse și fișele fostei Securități.

Citește și: Ce decizie radicală a luat Columbeanu când era tânăr

Investigația în acest caz a început în 2012, atunci când Irinel Columbeanu a candidat la Primăria Capitalei. Atunci a fost nevoit să declare pe proprie răspundere că nu a colaborat cu Securitatea.

În acest caz, irinel Columbeanu riscă să fie cercetatat pentru fals în declarații.
Printre oamenii pe care i-ar fi  "turnat" Irinel Columbeanu la Securitate s-ar număra creatoarea de moda Doina Levintza și soțul acesteia, Dan Goma.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel