Irina Radu, dezvăluiri de culise din TVR, la Smart FM
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
In emisiunea "Discutii de oameni mari", realizata de Rebecca Walter la Smart FM, Irina Radu, a vorbit atat despre viata personala, cat si cea profesionala, dezvaluind realizarile sale in calitate de presedinte – director general al TVR, dar vorbind si despre actualul public al postului public, despre necesitatea de revizui posturile, precum si despre intentia sa de a aduce, eventual, profesionisti de televiziune de peste hotare pe post de consilieri. 

Totodata, Irina Radu a vorbit in termeni extrem de frumosi despre Kanal D, postul de televiziune la care a lucrat cativa ani.

Un subiect pe care Irina Radu l-a spus în premieră la Smart FM, în emisiunea "Discuţii de oameni MARI" este că miercuri, 12 aprilie, va depune la Parlament Raportul de activitate pe 2016. "Mâine, pentru că este 12, nu 13. Asta pentru că niciodată nu sunt mulţumită nici de ce fac eu, chiar şi în această seară, înainte de emisiune, am mai pus la punct câteva paragrafe".

Un motiv de mulţumire este al Irinei Radu este că TVR-ul a scăpat de faliment: "Am scăpat de datorii, e o chestie istorică ceea ce trăim acum. Nimeni, zece ani de zile nu a făcut nimic, s-a întâmplat că PSD-ul să facă această propunere legislativă, ştiu că mâine voi citi că fac aceste declaraţii pentru a rămâne preşedinte. TVR era în faliment şi s-a luat o măsură la care nu s-a gândit nimeni înainte".

Cine se uită la TVR? "Este foarte interesant, tocmai am finalizat un sondaj de opinie publică şi altul de cercetare calitativă – mulţi oameni se orientează acum către televiziunile care au opinia politică foarte clar exprimată. Cei care doresc să vadă lucruri echilibrate se uită la TVR sau se mai uită oamenii care doresc să verifice ştirile auzite la alte posturi. Deocamdată, acest public este mai puţin numeros", a spus Irina Radu.

[citeste si[

TVR-ul, în opinia directorului sau general, ar trebui să fie un reper de calitate, de corectitudine, de echilibru. "Legea spune că TVR este obligată să difuzeze mesajele Preşedintelui ţării, Parlamentului, Guvernului, acesta este şi răspunsul la întrebarea pe care o pun unii telespectatori: "De ce vedem atât de des un anume personaj politic?"Avem cam 2500 de oameni, ştiu că se spune că sunt mulţi. Probabil se va întâmplă în curând o revizuire a posturilor şi o echilibrare a balanţei din zonele unde sunt prea mulţi oameni cu cele în care personalul este insuficient. Acum suntem finanţaţi direct de la bugetul de stat, mai avem publicitatea că sursă de finanţare. Noi am încheiat 2016 cu profit, după foarte mulţi ani de pierderi. Sunt foarte mândră de asta. Performanţă noastră arată că ne purtăm comportă altfel cu banul".

Irina Radu ştie că este nevoie de oameni cu multă experienţă în televiziune, doar că, deocamdată TVR nu are bugete de salarii de mii de euro pentru o persoană, aşa cum se întâmplă în televiziunile private. "Rating-ul nu se poate obţine fără investiţie, televiziunea e scumpă, noi nu avem bugete de zeci de mii de euro, cum au cei de la televiziunile private. Începem câteva emisiuni, cred că Virgil Ianţu este o achiziţie foarte importantă pentru TVR, mai ales că va prezenţa un quiz-show care are la baza un format românesc, care are drept cheie România. Este nevoie de oameni de valoare, foarte bine plătiţi, eu însă nu pot oferi salarii de 5000 – 6000 de euro, aşa că trebuie să ţin balanţă, deşi aş simţi nevoia unor oameni mult mai experimentaţi, chiar şi din afară, în postura de consultanţi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel