Data publicării:

Irina Deleanu - E foarte greu să ne calificăm cu două gimnaste la JO din prima etapă

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Sport
WhatsApp

Preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică Ritmică, Irina Deleanu, a afirmat, joi, că va fi foarte greu ca România să obţină calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, cu două sportive, din prima etapă de calificare, la Campionatul Mondial care va avea loc în septembrie, la Baku.

"Este foarte greu să ne calificăm cu două gimnaste la Jocurile Olimpice. Am reuşit la europene şi suntem fericiţi, dar la mondiale este foarte greu pentru că intră în competiţie SUA, China, Japonia şi Kazahstan, Uzbekistan şi nu va fi chiar uşor. Personal sper şi îmi doresc din tot sufletul. Am coordonat pregătirea în aşa fel încât să încercăm măcar cu o gimnastă în primele 16 şi să obţinem calificarea din prima etapă. Dacă nu, vor fi celelalte două etape de anul viitor, cupele mondiale şi campionatul european", a declarat Deleanu.

Pe lângă Denisa Mailat şi Andreea Verdeş, federaţia doreşte să desemneze o a treia participantă la Campionatul Mondial de Calificare la Jocurile Olimpice.

"Avem o verificare pentru desemnarea gimnastei care va reprezenta România pe poziţia a treia la Campionatul Mondial, pentru că primele două poziţii sunt ocupate de Denisa Mailat şi Andreea Verdeş. Dorim să participăm cu trei gimnaste la acest campionat mondial de calificare la Tokyo, deşi putem să participăm şi cu două. Dar dori să oferim şansa mai multor gimnaste să se desfăşoare în cadrul unui campionat mondial şi am făcut deja două verificări. Urmează să fie o ultimă verificare pe 10 august, unde vom decide împreună cu colectivul tehnic dacă va fi nevoie de prezenţa Andreei Verdeş şi a Denisei Mailat sau nu. În funcţie şi de planul lor de pregătire. Vom organiza la Bucureşti această verificare în care vom desemna cea de-a treia gimnastă", a mai spus Irina Deleanu.

Gimnasta Denisa Mailat este mai încrezătoare şi afirmă că nu ar fi exclus ca România să fie reprezentată de două sportive la Jocurile Olipice de la Tokyo: "Eu cred că este posibil să fim două gimnaste calificate la Jocurile Olimpice. Chiar mi-aş dori asta pentru doamna Irina Deleanu şi pentru federaţie. Dar şi pentru noi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel