Irina Begu a ajuns în semifinale la Sankt Petersburg
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Begu li se alătură Simonei Halep și Soranei Cîrstea în turul 3 al turneului californian
Begu li se alătură Simonei Halep și Soranei Cîrstea în turul 3 al turneului californian
Irina Begu (56 WTA) s-a calificat vineri în semifinalele turneului de categorie WTA 500 de la Sankt Petersburg, învingând entuziasmant în sferturile de finală pe sportiva cehă Tereza Martincova, ocupanta locului 42 WTA.

Irina Begu a eliminat-o pe Tereza Martincova în două seturi, cu scorul de 6-4, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 27 de minute de joc, conform Mediafax.


Românca, singura rămasă în competiția din Rusia, se va confrunta în semifinală cu învingătoarea meciului dintre Maria Sakkari, principala favorită a turneului, și Elise Mertens, a 8-a favorită de pe tabloul principal al turneului.


Dacă trece de semifinale, Irina Begu ar putea întâlni în finală una din cele 4 jucătoare rămase pe pe cealaltă jumătate de tablou, în sferturile care se joacă tot vineri, între Ostapenko și Sasnovich, pe deoparte, și Bencic și Kontaveit, de cealaltă parte.


În drumul spre semifinale, Irina Begu a învins în optimile de finală pe Petra Kvitova, favorita numărul 6, cu un incredibil 6-4, 6-0.


Pentru prezența în semifinală, Begu va fi recompensată cu 39.000 dolari americani și 185 puncte WTA. O calificare în finală ar putea să o propuleseze în top 50, până pe poziția a 43-a, ocupat momentan de Bianca Andreescu.


Turneul de la Sankt Petersburg are loc în perioada 7 - 13 februarie și pune la bătaie premii totale în valoare de 703.580 de dolari. Campioana în exercițiu este rusoaica Daria Kasatkina, iar la dublu titlul este deținut de perechea alcătuită din Raluca Olaru și Nadia Kichenok.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel