Data actualizării:
Data publicării:

IRI Travel: Early booking în preferințele românilor pentru petrecerea concediilor în 2024. Tendințe pentru 2025

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Pentru Agenția IRI Travel, care de 18 ani se află în peisajul turismului românesc,   a devenit o tradiție pentru a-și face bilanțul activității pentru anul în curs.

La fel ca în anii trecuți IRI Travel s-a reunit la Prestige Deluxe Hotel & Aquapark, un hotel de 4 stele, din Nisipurile de Aur, o locație de top în ceea ce privește grupurile de români care au ales să-și petreacă concediile pe litoralul bulgăresc.

Vânzările early booking s-au aflat, și în acest an, în topul preferințelor turiștilor români cu destinații pe litoralul românesc, dar și pentru destinațiile din Bulgaria, Grecia, Turcia. În acest sens, sezonul estival a înregistrat o creștere semnificativă privind vânzările totale ale agenției, respectiv o creștere de 29 la sută a numărului de turiști față de 2023, fapt ce a demnostrat că anumite creșteri ale prețurilor nu au fost simțite de românii care și-au achiziționat serviciile turistice cu câteva luni înainte.

Potrivit lui Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel, agenția a contractat servicii turistice în Bulgaria, Grecia și Turcia pentru circa 150.000 de români în cursul acestui an.

Echpa IRI Travel în timpul conferinței e presă de la Prestige Deluxe Hotel & Aquapark  Foto: Crișan Andreescu

“Avem o creştere enormă față de anul precedent, de 60 la sută, raportat la cererea turiștilor pentre rezervările early booking, până la jumătatea lunii septembrie. Mâ bucură să constat că avem o creștere foarte mare a cererii turiștilor, deja, la ora actuală, pentru rezervările early bookeng. Mă bucură, de asemenea, faptul că turiștii au încredere mult mai mare în agențiile de turism, și conștientizează că prin agenții pot obține cele mai bune oferte de turism. Destinația dorită, stațiunea dorită, hotelul dorit, alături de cele mai bune reduceri” a declarat Lucian Bădârcea în cadrul conferinței de presă.

Sfârșit de septembrie la Nisipurile de Aur  Foto: Crișan Andreescu

În topul stațiunilo din Bulgaria s-a aflat Nisipurile de Aur, Sunny Beach, Albena și Obzor.

Astfel, pentru Nisipurile de Aur creșterea anul acesta a fost de 46 la sută, Sunny Beach de 53 la sută, Albena de 5 la sută și Obzor de peste 69 la sută.

Pentru stațiunile din Grecia, în Halkidiki creșterea a fost de 79 la sută și Thassos de 95 la sută.

Pentru litoralul românesc, potrivit lui Lucian Bădârcea, tendința românilor este de a migra către sudul litoralului. Creșterea rezervărilor pentru Venus a depășit 70 la sută, iar pentru Neptun 78 la sută.

Oferte pentru 2025

Pentru sezonul 2025, ofertele early booking sunt disponibile, ne-a comunicat reprezentantul IRI Travel.

De remarcat că reducerile pentru rezervările efectuate până la data de 30 noiembrie/31 decembrie 2024 (în funcție de hotel) variază între 25 și 35 la sută. Astfel, pentru un sejur de 5 nopți în perioada 1 iulie – 6 iulie 2025, la Nisipurile de Aur, la un hotel de 3 stele, all inclusoiv, prețul este de 180 de euro de persoană. La un hotel de 4 stele, tot în această perioadă, prețul este de 203 euro, all inclusiv, de persoană.

La Sunny Beach, hotel de 3 stele, cu all inclusive, tot în perioada menționată mai sus, prețul este de 195 de euro, iar la un hotel de 4 stele, prețul este de 209 euro de persoană.

În schimb, la Mamaia, în acceași perioaă, prețul este de 543 euro, all inclusive la hotel de 3 stele, iar la unul de 4 stele, prețul este de 867 euro de persoană, all inclusive.

Pamporovo, noua destinație de schi a românilor

Pentru această iarnă, IRI Travel a pregătit o surpriză pentru românii care vor să meargă la schi în Bulgaria.

Este vorba de o cursă charter la Plovdiv, care se află la circa 2 ore de stațiunea Pamporovo. Cursele vor fi operate în fiecare sâmbătă începând cu 28 decembrie, până pe 22 februarie de către cpmpania Anima Wings.

Tarifele pentru un sejur de 7 nopți cazare, bilete avion (inclusiv taxele de aeroport), transfer aeroport-hotel-aeroport, asistență turistică în limba română sunt următoarele: La un hotel de 3 stele cu mic dejun, prețul este de 457 euro/persoană, iar la unul de 4 stele prețul ajunge la 529 euro/persoană.

Foto: Crișan Andreescu

Au fost şi ofertele pentru revelion, cu preţuri de la 837 de euro de persoană la un hotel de 3 stele şi 915 euro de persoană la un hotel de 4 stele, cu plecare din 28 decembrie, cu mic dejun inclus sau demipensiune şi cina festivă de Revelion.

De asemenea, IRI Travel anunță că se fac rezervări pentru sărbătorile de iarnă, cu Revelion 2025. Este vorba de Băile Felix, Băile Herculane, Bran, Covasna, Predeal, au precizat reprezentanții IRI Travel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel