Iranul va preda în curând către Hezbollah un prizonier libanez cu rezidenţă în SUA
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Iranul îl va preda în curând pe Nizar Zakka, un cetăţean libanez cu rezidenţă în Statele Unite deţinut din 2015, către Hezbollahul libanez, a anunţat luni agenţia de presă semioficială Fars citând o sursă anonimă, notează Reuters.

"Acţiunea va avea loc în următoarele câteva ore. Ea are loc exclusiv din respect faţă de Hassan Nasrallah şi pentru demnitatea lui', a declarat sursa pentru Fars, făcând referire la liderul mişcării Hezbollah sprijinite de Iran. Şeful securităţii interne libaneze, Abbas Ibrahim, a fost la Teheran pentru a negocia eliberarea lui Zakka, a spus un înalt oficial din cadrul securităţii.

El va fi eliberat luni mai târziu sau marţi, potrivit oficialului. Zakka, un expert în tehnologia informaţiei rezident permanent în Statele Unite, a fost condamnat în Iran la 10 ani de închisoare în 2016 şi o amendă de 4,2 milioane de dolari pentru 'colaborare împotriva statului'. El a fost invitat în Iran în 2015 de către un oficial guvernamental, dar a dispărut după ce a participat la o conferinţă la Teheran. Media de stat au anunţat mai târziu în acel an că el avea legături cu serviciile militare şi de informaţii americane şi a fost reţinut de Gardienii Revoluţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel