Iran, TENSIUNI cu SUA. Teheranul a testat noi RACHETE cu rază lungă de acțiune
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
iran tensiuni sua rachete raza lunga actiune
iran tensiuni sua rachete raza lunga actiune
Corpul de Paza Revoluționară Islamică (IRGC) a testat rachete și drone cu rază lungă de acțiune împotriva țintelor terestre și maritime.

Corpul de Paza Revoluționară Islamică (IRGC) a lansat rachete balistice cu rază lungă de acțiune care au parcurs 1.800 km (1.118 mile) și au lovit ținte artificiale în partea de nord a Oceanului Indian.

"Alegerea unei multitudini de rachete cu rază lungă de acțiune pentru a atinge ținte maritime arată că, dacă dușmanii republicii islamice au vreo reavoință față de interesele noastre naționale, rutele comerciale maritime sau pământul nostru, acestea vor fi vizate și distruse de rachete. Nu avem nicio intenție pentru vreo agresiune, dar anunțăm că orice agresor al țării noastre va fi atacat cu toată forța și în cel mai scurt timp”.", a spus Mohammad Bagheri, șef de cabinet al forțelor armate. Comandantul-șef al IRGC, Hossein Salami, a declarat sâmbătă că unul dintre obiectivele organizației militare de elită este să poată viza „navele de război inamice”, inclusiv portavioane.

Tensiuni cu Statele Unite ale Americii

Al patrulea exercițiu IRGC al forței militare iraniene, vine după două luni de tensiuni cu administrația președintelui  Donald Trump, în cursul comemorării zilei de 3 ianuarie, în cazul asasinării generalului Soleimani de către Statele Unite.

În ultimele două luni, SUA a zburat cu bombardiere strategice cu capacitate nucleară peste zona Orientului Mijlociu și a staționat un portavion în regiune, pentru a „descuraja” un potențial răspuns iranian, informează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel