Data actualizării:
Data publicării:

ÎPS Teodosie, scrisoare către Patriarhul Daniel / Ce îi solicită arhiepiscopul Tomisului

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Sursa Agerpres
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Sursa Agerpres
Înaltpreasfințitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, i-a trimis o scrisoare Patriarhul Daniel.

Într-o scrisoare pe care Înaltpreasfințitul Teodosie i-a trimis-o Patriarhului Daniel, arhiepiscopul Tomisului îi cere acestuia să reactiveze Mitropolia Tomisului.

„Având în vedere încrederea deplină în păstoreasca purtare de grijă, în darul înțelegerii vremurilor și oamenilor dar, mai ales, în excelenta abilitate a Preafericirii Voastre de a fi în mijlocul poporului lui Dumnezeu, adresăm cu smerenie Preafericirii Voastre următoarele solicitări:

1. Punerea pe ordinea de zi a Sfântului Sinod din luna octombrie 2023 a prezentului memoriu, având drept obiect: reactivarea mitropoliei Tomisului.

2. Readucerea jurisdicției mitropoliei Tomisului în dreptul ei istoric, administrativ și teritorial-numeric, potrivit canoanelor 4-7 ale Sinodului I Ecumenic și jurisprudenței bisericești universale și românești.

3. Inițierea, în urma hotărârii Sfântului Sinod, a tuturor demersurilor pe lângă autoritățile statului și pe lângă Academia Română de a se înființa, la Constanța, un institut dedicat cercetării aprofundate a culturii și civilizației dobrogene, similar tuturor celorlalte institute patronate de Academia Română din provinciile istorice ale țării noastre.”, i-a transmis ÎPS Teodosie Patriarhului Daniel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel