Urmărește emisiunea live
ÎPS Teodosie: Nu putem invoca Duhul Sfânt cu masca
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
IPS Teodosie: Nu pot să sărut icoanele cu mască
IPS Teodosie: Nu pot să sărut icoanele cu mască
ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului,  spune  că purtarea măştii în biserică sau la Sfăntul Altar este anapoda pentru că acolo este Sfinţenia cea mare, nu putem invoca Duhul Sfânt cu masca de protecţie pe gură. Cât despre ceilalţi ierarhi care fac asta la slujbe, ÎPS Teodosie spus că probabil o fac din frică.

”De frică, ce să facă, nu-i judec pe ei! Port mască și eu, pe afară, când merg într-o instituție, pentru că e obligație. Sunt dispoziții, nu sunt legi. Când merg la o instituție port mască! În biserică, la slujbă, nu pun mască", a spus arhiepiscopul Tomisului la Radio Dobrogea, potrivit Antena 3.

"Nu pot să sărut icoanele cu mască. De obligație, la Oradea, când am fost la sfințire, dacă toată lumea purta mască, am purtat mască din respect pentru toți care purtau, erau în acest duh al fricii. E anapoda să porți mască în Sfântul Altar, acolo e Sfințenia cea mare. Nu putem săruta cu mască icoanele, Sfânta Evanghelie, să ne închinăm cu mască, să invocăm Sfântul Duh cu mască”, a declarat ÎPS Teodosie la Radio Dobrogea.

Patriarhul Daniel a fost primul ierarh care a săvârșit o slujbă întreagă cu masca de protecţie pe 16 august 2020. 

Evenimentul a avut loc în cartierul bucureștean Titan, unde Patriarhul Daniel a oficiat slujba de târnosire a Bisericii "Acoperământul Maicii Domnului”, alături de Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul și un mare sobor de preoți și diaconi purtând cu toţii măști de protecție, lucru nemaiîntâlnit în România, precum și în lumea religioasă mondială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel