ÎPS Teodosie ar fi urmărit penal într-un nou dosar
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
ÎPS Teodosie ar fi urmărit penal într-un nou dosar
ÎPS Teodosie ar fi urmărit penal într-un nou dosar
ÎPS Teodosie ar fi urmărit penal într-un nou dosar.

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului ar fi urmărit penal într-un nou dosar, transmite Pro Tv. Acesta ar fi fost joi la sediul Poliției Județene Constanța. Acolo i s-ar fi comunicat oficial că ancheta care îl vizează cuprinde acuzaţii de fals în înscrisuri și uz de fals.

"Potrivit unor surse judiciare, totul a pornit de la o plângere făcută la Parchetul Curții de Apel. În document, Înaltpreasfințitul Teodosie este învinuit de comiterea unor infracțiuni de fals în înscrisuri și uz de fals, posibil și înșelăciune. Totul a plecat de la o distincție pe care înaltul prelat a primit-o în anul 2002. Este vorba despre “Steaua României” în grad de Cavaler, distincție atribuită în urma unui decret prezidențial, semnat de Ion Iliescu, președintele României la acea dată. Acum, procurorul de caz va stabili încadrarea faptei și calitatea pe care o va avea arhiepiscopul în dosar. Am încercat să îl contactăm, dar acesta nu a răspuns la telefon pentru a-și spune punctul de vedere." a relatat reporterul Ilknur Pintilie.

ÎPS Teodosie, despre Putin: Este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a declarat anterior, că Vladimir Putin este 'cel mai mare ctitor la Sfântul Munte Athos şi la Ierusalim' și nu este 'atât negru cum îl prezintă toată lumea'.

'De ce să nu o spun?! Domnul Putin, care este atât de vehiculat acum în zilele acestea şi e văzut atât de negru, nu-i negru cum îl prezintă toată lumea. Am spus-o şi o spun fără frică şi fără nicio ezitare. Este cel mai mare ctitor la Sfântul Munte şi la Ierusalim. În ţara sa, şi Putin, şi Medvedev, sunt ctitori. Şi am fost pe urmele lor în excursie şi m-am minunat câtă jertfă au făcut. Şi noi îi judecăm ca pe nişte răufăcători.

Sigur că au păcatele lor. Ei nu răspund pentru păcatele înaintaşilor care au adus comunismul. Dar nu l-au adus ei. Cei care au adus comunismul, cei din vest, ei au plantat comunismul. Că Marx şi Engels nu sunt din Rusia. Au altă origine', a declarat arhiepiscopul Teodosie, în emisiunea Dialog duhovnicesc cu ascultătorii, la Radio Dobrogea. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel