Data publicării:

ÎPS Teodosie a câștigat procesul cu falsul călugăr Cristi Călin

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
ÎPS Teodosie a câștigat procesul cu falsul călugăr Cristi Călin. Decizia Curții de Apel este definitivă.

ÎPS Teodosie a câștigat procesul intentat împotriva acuzațiilor aduse de falsul călugăr Cristi Călin, a transmis Arhiepiscopia Tomisului într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei menționate, la termenul din 12.09.2023, reprezentantul convențional al Înaltpreasfințitului Teodosie, avocat Stanciu Irina Luminita a solicitat respingerea plângerii formulată ca fiind inadmisibilă.

”Curtea de Apel Constanța, secția penală a dispus, astăzi 22.09.2023, în baza art. 341 alin. 6 lit. a Cod procedură penală respingerea plângerii formulată de petentul Călin Cristi împotriva ordonanţei nr. 1030/P/2022 din data de 22.02.2023 a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, menţinută prin ordonanţa nr. 27/II/2/2023 din data de 22.05.2023 a procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, ca inadmisibilă. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală a obligat petentul la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

”Călugărul” Cristi Călin, acuzații grave la adresa lui ÎPS Teodosie

Pretinsul călugăr Cristi Călin a susținut anul trecut că ÎPS Teodosie ar fi avut legături nepotrivite cu un om politic, lucru care a fost infirmat de oamenii bisercii.

Astfel, Arhiepiscopia Tomisului a transmis un mesaj ferm, în care îl apără pe ÎPS Teodosie.

”Referitor la acuzele aduse ÎPS Teodosie de către Cristi Călin, numit în presă „călugărul-amant“, facem următoarele precizări:

ÎPS Teodosie nu are legătură cu cazul deputatului Aurel Bălășoiu, pe care l-a văzut doar la slujbele oficiate pentru un bolnav, apropiat al deputatului.

Dacă cineva acuză pe ÎPS Teodosie, trebuie să prezinte și dovezi, altfel acuzele devin calomnii.

Avem serioase îndoieli cu privire la credibilitatea informațiilor pe care Cristi Călin le lansează cu referire la ÎPS Teodosie, câtă vreme, după cum însuși declară în interviu, acționează din frustrare pentru faptul că a fost exclus din monahism și exmatriculat de la două Facultăți de Teologie (...)“, a transmis Arhiepiscopia Tomisului într-un mesaj postat pe Facebook.

Citește și: Înaltpreasfințitul Teodosie respinge ferm acuzele nefondate ale lui Cristi Călin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel