IPP Research: Românii nu-l mai vor pe Băsescu la Cotroceni
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Președintele Traian Băsescu și PDL încep să își piardă susținătorii. Potrivit unui sondaj realizat de IPP Research, dacă  s-ar  organiza un nou referendum pentru suspendarea președintelui, 65% dintre români ar vota pentru demiterea lui Traian Băsescu din funcţia de șef al statului. Băsescu este susținut doar de 17% dintre români, în timp ce 18% nu s-ar duce la urne.

Locul lui Băsescu la Cotroceni ar putea fi luat de Crin Antonescu, pe care l-ar vota 43% dintre cei intervievați dacă ar putea să dea timpul înapoi şi ar putea vota din nou pe unul dintre cei trei candidaţi importanţi de la alegerile din 2009. Mircea Geoană se bucură de susținerea a 32% dintre subiecți, în timp ce Traian Băsescu ar fi votat doar de 19% dintre români.

Și PDL pierde teren în opţiunile românilor, ajungând la un nivel de popularitate de doar 12%, cel mai mic procent înregistrat de un partid în preferințele românilor în ultimii zece ani. PSD e cea mai apreciată formațiune, cu 40%, urmat de PNL cu 26 de procente, UNPR şi PRM cu câte 7% şi UDMR, cu cinci.

Sondajul a fost realizat în perioada 9-16 iulie 2010, pe un eşantion de 1040 de persoane și are o marjă de eroare de 3%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel