Ipoteză: Meciul Steaua-ŢSKA, suspect de blat, după ce în Asia s-au pariat sume fabuloase
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
steaua-tska_sofia-226401738
steaua-tska_sofia-226401738

Ediţia online a cotidianului bulgar 7 Dni Sport a publicat, luni, un articol în care pune în discuţie corectitudinea dublei manşe din play-off-ul Ligii Europa, dintre Steaua şi ŢSKA Sofia, menţionând că o eventuală înţelegere între cele două cluburi ar aduce beneficii ambelor echipe din pariuri.

Conform sursei citate și reluate de Mediafax, o înţelegere privind un rezultat dinainte stabilit ar aduce beneficii de pe urma pariurilor atât echipei calificate în grupele Ligii Europa, cât şi celei care ratează accederea în faza următoare a competiţiei. Echipa Steaua Bucureşti va întâlni, la 18 şi 25 august, formaţia bulgară ŢSKA Sofia în play-off-ul Ligii Europa.

Pe rezultatul meciului dintre Steaua şi ŢSKA ar urma să se parieze în special în Asia, suma vehiculată fiind una fabuloasă: circa 240 de milioane de euro, menţionează 7sport.net, care precizează că UEFA suspectează de aranjamente şi monitorizează în special partidele din estul Europei.

Afirmaţia cotidianului bulgar se bazează pe spusele reprezentantului UEFA, Peter Limacher, care la sfârşitul anului 2009 a participat la o anchetă privind meciuri aranjate în cupele europene. "În acest moment sunt investigate în principal cluburile din Europa de Est. Ele ştiu că nu vor ajunge prea departe în competiţie şi decid să facă un profit", spunea Limacher. Totuşi, ancheta UEFA de la sfârşitul lui 2009 a condus la arestarea a 17 persoane din ţări vest-europene: Germania, Marea Britanie, Elveţia şi Austria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel