România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 09 oct 2019 / 21:25
Ipoteză incendiară - Guvernul, nelegitim după 11 octombrie. Viorica Dăncilă: Guvernul se schimbă doar prin moţiune
Viorica Dăncilă
Mihai Gâdea a vorbit în această seară la ”Siteza Zilei”, în prezența premierului Viorica Dăncilă despre o eventuală ipoteză în cazul în care nu trece moțiunea de cenzură, iar Guvernul ar rămâne în funcție. 

Premierul a fost întrebat de o eventuală variantă prin care, invocând un articol din Constituție, președintele Klaus Iohannis să constate vineri că acest Guvern nu mai îndeplinește criteriile și că nu mai e Guvern, evocând cele 45 de zile de interimat și pornind de aici să meargă la CCR pentru a arăta că Guvernul este în ilegalitate și pentru a-l destitui.

”Acest lucru arată dorința președintelui și a celor care nu pot să dărâme Guvernul prin moțiune de cenzură, să plece acest Guvern de la guvernare și să avem un Guvern nou pus de domnul Klaus Iohannis. Nu există așa ceva. 45 de zile înseamnă interimatul pentru un ministru. Primul ministru nu poate să fie înlăturat decât dacă își dă demisia sau prin moțiune de cenzură. Nu există așa ceva. Probabil că știind că moțiunea de cenzură nu va trece caută alternative pentru a face un nou atac la adresa Guvernului. Dar noi ne-am obișnuit, eu sunt destul de puternică pentru a depăși aceste lucruri care vin asupra pimului ministru și asupra Guvernului”, a precizat Viorica Dăncilă în direct la Antena 3. 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro