Ipoteza incendiară a unui ministru: Băsescu a trădat-o pe Udrea pentru un alt candidat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, spune că președintele Traian Băsescu, deși susținător declarat al Elenei Udrea, l-a sprijinit de fapt pe candidatul ACL, Klaus Iohannis, dovadă rezultatele votului din Republica Moldova.

Elena Udrea, președintele partidului creat de Traian Băsescu, PMP, "și-a luat plasă" de la șeful statului, a declarat Corlățean în ediția de vineri a emisiunii "Subiectiv", moderată de Răzvan Dumitrescu și difuzată de Antena 3.

"Noi am spus de la bun început că Iohannis este cartea pe care o joacă Traian Băsescu în realitate, că este omul lui Băsescu. Veți vedea acum că toți ceilalți candidați care sunt oamenii lui Băsescu, toți vin în spatele lui Iohannis. Există o singură mare deziluzie la dna care a vorbit mai devreme (Elena Udrea - n.r) pentru că domnia sa chiar a crezut că Traian Băsescu o va ajuta și a descoperit acum câteva zile că a luat o plasă foarte serioasă și în țară în străinătate", a spus Titus Corlățean.

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2014. Rezultate finale Diaspora: Iohannis a câștigat detașat

Ministrul de Externe a remarcat că în Republica Moldova, unde președintele Băsescu are influență politică, Klaus Iohannis a obținut 31%, iar Elena Udrea doar 16%.

"E foarte simplu să te uiți în Republica Moldova, acolo unde structura aia care trebuia să-și facă treaba și era o structură solidă de foarte mulți ani a d-lui care acum își termină cele două mandate n-a dus voturile la Elena Udrea, care este foarte jos, ci le-a dus la Iohannis. Și mai sunt și alte chestiuni", a spus social-democratul.

"Inclusiv extremiștii maghiari pe care i-ați arătat (Tokes și Zsolt - n.r), ei sunt prietenii lui Traian Băsescu, pe aceeași filieră pe care s-a lucrat de foarte mulți ani", a adăugat Titus Corlățean.

Președintele PMP, Elena Udrea, a transmis vineri electoratului Partidului Mișcarea Populară că în turul al doilea al alegerilor prezidențiale ar trebui să voteze "anti-Ponta".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel