Ipoteză în cazul sinuciderii fiului procurorului din Constanța. Ce a scris în mesajul de adio. Dan Antonescu: Problema e că familia nu a simțit drama prin care trece
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ipoteză șoc în cazul sinuciderii fiului procurorului din Constanța. Ce a scris în mesajul de adio. Dan Antonescu: Problema e că familia nu a simțit drama prin care trece / Foto: captură video Realitatea Plus
Ipoteză șoc în cazul sinuciderii fiului procurorului din Constanța. Ce a scris în mesajul de adio. Dan Antonescu: Problema e că familia nu a simțit drama prin care trece / Foto: captură video Realitatea Plus
Fiul de procuror care s-a sinucis cu arma tatălui său a fost înmormântat.

Fiul procurorului din Constanța care s-a sinucis cu pistolul tatălui său a fost astăzi înmormântat, transmite Realitatea Plus. Între timp, apar noi detalii din anchetă. Se pare că motivul sinuciderii ar fi o decepție în dragoste. Petrică Niță a fost găsit împușcat în cap și a murit la spital. Înainte de a recurge la acest gest disperat, el i-a trimis tatălui său un mesaj de adio pe telefon. Acesta i-ar fi că a decis să își pună capăt zilelor, că îl iubește și că tot ce și-a dorit pe această lume a fost să iubească. Tatăl a primit mesajul și a venit cât a putut de repede, alertând imediat autoritățile, însă a fost prea târziu.  

Echipajul medical a ajuns imediat la fața locului și i-a acordat primele îngrijiri medicale, l-a transportat intubat la spital, însă doctorii au fost nevoiți să declare decesul la scurt timp după ce a intrat în stop cardio-respirator.  

De ce ar fi recurs la acest gest

Deși bărbatul în vârstă de 31 de ani era căsătorit și urma să aibă un copil, se pare că nu ar fi putu să treacă peste o altă dragoste din trecut. Nu este clar cine este femeia de care acesta s-a despărțit și după care suferea.  Potrivit apropiaților, acesta nu avea datorii sau alte probleme financiare.  

Bărbatul era executor judecătoresc din anul 2020. În apartamentul din Constanța în care a fost găsit mort se mutase cu chirie acum un an. Vecinii bărbatului au spus că acesta avea o viață discretă și că era izolat, neavând interacțiuni cu ei.

Dan Antonescu: Sunt situații când o simplă discuție poate anula un astfel de gând suicidal

 

Dan Antonescu, specialist criminolog, a vorbit despre acest caz.

"Avem de a face cu un gest absolut regretabil. Este adevărat că acest tânăr a folosit arma tatălui său, dar a fost doar o oportunitate. El avea gândul suicidului și chiar dacă nu ar fi existat această armă, sunt convins că ar fi găsit o altă modalitate. ca motivație pentru un astfel de gest, trebuie căutat în istoricul și prezentul acestui om.

Sunt diferite variante care se vehiculează, fie o problemă în căsnicie, dar pot fi și alte probleme, de natură materială sau un diagnostic medical care bulversează, sunt foarte multe astfel de motive care pot duce către un gest suicidal. Problema, din punctul meu de vedere, este că familia nu a simțit drama prin care trece acest om pentru a-l îndruma către o consiliere psihologică, către un control psihiatric sau pur și simplu pentru a discuta, find că sunt situații când o simplă discuție poate anula un astfel de gând suicidal", a spus Dan Antonescu.

Ce au spus polițiștii

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa a anunţat ieri că poliţiştii au fost alertaţi în jurul orei 11.30, printr-un apel la 112, cu privire la faptul că un bărbat, de 31 de ani, s-ar fi împuşcat cu o armă, în zona capului.

"Poliţiştii Secţiei 3, dar şi criminalişti şi poliţişti de investigaţii criminale s-au deplasat la faţa locului, pentru efectuarea cercetării la faţa locului, în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. Concomitent, la faţa locului s-au deplasat 2 autospeciale SMURD din cadrul ISU Dobrogea al judeţului Constanţa, respectiv un echipaj de prim ajutor şi un echipaj de terapie intensivă mobilă", se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa, scrie Agerpres. Vezi mai mult AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel