iPhone 5 ar putea duce la creșterea economiei SUA
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Predicțiile vânzării a opt milioane de dispozitive Apple arată că  rata economiei SUA va crește  cu 0.5%. Lansarea noului iPhone 5, ar putea avea un impact major asupra PIB-ului SUA în al patrulea trimestru al anului, a declarat Michael Feroli, economistul-șef al JP Morgan, într-o notă adresată clienților, scrie The Guardian.

Autor: Adina Predescu

Când a fost lansat inițial, iPhone-ul a stârnit atât de multe controverse, încât unii l-au poreclit “Telefonul lui Dumnezeu”. La cinci ani de atunci, puterea sa pe piață a devenit atât de mare, încât ultima apariție ar putea salva economia americanilor.

 JP Morgan se așteaptă ca Apple să vândă în jur de opt milioane de noi telefoane în al patrulea trimestru al acestui an, prețul unui iPhone 5 ajungând la aproximativ 600$. Scăderea a în jur de 200$ pentru componentele importate ar permite guvernului să își calculeze PIB-ul cu 400$/telefon.

În comunicatul său, Feroli a mai scris: “Calculate folosind așa-numita metodă <de control cu amănuntul>, vânzările iPhone 5 ar putea stimula creșterea PIB-ului la 3,2 sau 12,8 de milioane de dolari, la o rată anuală”. Vânzările ar sprijini economia SUA prin limitarea “riscului de dezavantaj în creșterea protecției PIB-ului în ultimul trimestru al anului, care rămâne la 2%”, a mai adăugat el.

Potrivit aceleiași publicații, raportul a fost tratat cu un oarecare scepticism în rândul colegilor lui Feroli. “Să ne ajute Dumnezeu dacă trebuie să ne spijinim pe iPhone pentru a salva economia americană, a spus un analist anonim. Alții au subliniat faptul că dacă oamenii vor cumpăra iPhone-uri din banii pe care intenționau să-i cheltuiască pe altceva, atunci nu va mai fi nicio creștere a PIB-ului.

Dan Greenhaus, strateg șef la nivel global, a afirmat următoarele: “Nu există nicio îndoială că Apple va vinde milioane din aceste dispozitive. Dar acest lucru subliniază cât de slabă este economia de care abia ne pasă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel