iOS 14,5, deblocare cu masca pe faţă şi multe alte funcţii noi
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Noul iOS, utilităţi mult aşteptate. Sursa: Pixabay
Noul iOS, utilităţi mult aşteptate. Sursa: Pixabay
Apple nu obişnuieşte să dea detalii despre actualizările sistemului de operare, dar mai multe informaţii despre noul iOS 14,5 au fost date publicităţii. 

Face ID s-a dovedit a fi în perioada pandemiei cea mai frustrantă funcție de pe iPhone. Întrucât nu mai există un senzor de amprentă, telefoanele Apple pot fi deblocate rapid doar prin recunoaștere facială. Compania a mai lansat un update în care a accelerat apariția tastaturii pentru introducerea parolei atunci când utilizatorul poartă mască, iar acum deblocarea cu mască va fi posibilă, dar numai cu o singură condiție.

În iOS 14.5, dacă ai la mână un Apple Watch deblocat și dacă sistemul Face ID detectează că ai mască pe față, telefonul se va debloca fără o parolă. Logica este că oricum folosești o parolă pe ceas și dacă ceasul este la mâna ta cu parola introdusă, este clar că tu ești cel care deblochează telefonul. Și pe dispozitivele cu Android există funcția de accesorii securizate, iar telefonul se deblochează fără parolă sau amprentă atunci când este conectat la acestea.

Gamerii se vor bucura de suportul adăugat pentru cele mai noi controllere pentru console: DualSense pentru PS5 și controller-ul de Xbox Series. Anterior, acestea nu funcționau, însă controllerele de Xbox One și DualShock 4 de pe PlayStation 4 erau recunoscute încă de pe iOS 12, scrie go4it.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel