Data publicării:

Iordania și-a rechemat ambasadorul din Israel

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @lukjonis
FOTO: Freepik @lukjonis
Iordania, un aliat al SUA, și-a rechemat ambasadorul din Israel. Care sunt condițiile în care acesta se va reîntoarce la Tel Aviv.

Iordania i-a solicitat ambasadorului său în Israel să părăsească țara, în contextul războiului din Gaza, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe, relatează Reuters.

După atacul din 7 octombrie pe care gruparea Hamas l-a lansat împotriva Israelului, cel mai sângeros atac din ultimii 50 de ani, israelienii au decretat stare de război, iar situația în acest moment este departe de a se liniști.

Citește și: Hamas, atac cu rachete asupra locuințelor din Tel Aviv. Bogdan Chirieac: Și Israelul este acuzat de crime de război? Se întâmplă ceva cu lumea în care trăim

Potrivit sursei menționate, ambasadorul va reveni în Tel Aviv dacă Israelul oprește războiul împotriva enclavei din Gaza și va pune capăt ”crizei umanitare pe care a cauzat-o”, a adăugat ministrul Arman Safadi.

Ambasadorul Israelului în Iordania, care a părăsit țara acum două săptămâni în mijlocul protestelor, va fi lăsat să se întoarcă doar în aceleași condiții, a mai adăugat ministerul.

Citește și: Ayatollahul Ali Khamenei, apel către țările musulmane, în contextul războiului Israel-Hamas

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel