IOR vs. Herăstrău. Chirieac, revoltat: S-a rupt malul! Dacă pică acolo un copilaş, moare! / Negoiţă: Cei mai mulţi bani sunt la Sectorul 1, dublu faţă de noi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
sursa foto: Parcul IOR, Facebook
sursa foto: Parcul IOR, Facebook
Robert Negoiţă a clarificat în platoul DCNews câteva aspecte din culisele primăriilor de sector.

Numai vorbe de laudă la adresa lui Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3 din Bucureşti, cel puţin pe partea cu administrarea parcurilor. Lucru confirmat chiar şi de cetăţenii din alte sectoare care îi recunosc realizările şi, mai nou, îl abordează în plină stradă ca să-i aducă la cunoştinţă acest lucru. În cadrul emisiunii din platoul DC News de astăzi edilul a rememorat un astfel de episod, întâmplare recentă:

"Lucrăm în zona Unirii. Aseară am ieşit în oraş să mă văd cu cei care lucrează acolo şi m-a oprit un cetăţean care locuieşte chiar acolo, la Sfânta Vineri. Nu mi-a venit să cred cât de bine ştie diferenţa de administrare între sector şi Primăria Generală. Îmi zice - Dom'le, vă place cum arată parcul ăsta din faţa magazinului? I-am spus: Nu, evident că nu-mi place. Dar ştiţi că e singurul parc din Sectorul 3 care e administrat de Primăria Generală! În rest, toate celelalte sunt administrate de noi. "Ştiu, dom' primar - mi-a zis - dar luaţi-l şi pe ăsta că arată groaznic!"

Bogdan Chirieac a intervenit: Multă lume vă spune aşa - Luaţi tot Bucureştiul! Vorbesc foarte serios. Ştiu de Parcul IOR, în apropiere de mall-ul pe care-l aveţi în Sectorul 3. Ăla arată ca orice parc occidental! În Parcul Herăstrău, aici în Sectorul 1, nu poţi să mergi pe malul lacului. Efectiv, malul e rupt. Am dat şi noi filme, s-au bucurat de audienţă pe DC News... În mod normal trebuie să pui "Interzis copiilor", că sunt copilaşi cu bicicletă, cu tricicletă... Dacă pică acolo, ferească Dumnezeu, moare! S-a rupt malul! Nu vorbesc de mizerie. Şi e vorba de Parcul Herăstrău care e emblemă, Dumnezeule mare! 200 de hectare înţeleg că are. Cum se poate acolo, cum nu se poate aici? Spuneţi-mi şi mie! Aveţi mai mulţi bani în Sectorul 3? Cum faceţi?

Robert Negoiţă: Sectorul 1, acum când discutăm şi când bugetele sunt mai echilibrate ca înainte, are bugetul dublu faţă de Sectoarele 3, 4, 5 sau 6. Să ne-nţelegem, bugetul se împarte pe cap de locuitor când discuţi de educaţie, de spaţii verzi, de parcuri, de reablitarea termică, de salubritate. Te raportezi la numărul de persoane pe care îl deserveşti. E loc de mult mai mult echilibru, chiar dacă în ultima perioadă lucrurile în Bucureşti s-au mai echilibrat puţin. Cei mai mulţi bani sunt la Sectorul 1! Şi, evident, la Primăria Generală. Dar atribuţiile Primăriei Generale au fost restrânse în fiecare an şi au trecut la primăriile de sector. Ceea ce este foarte corect,  este direcţia normală. În realitate se întâmplă descentralizarea, adică subsidiaritate, decizii mai aproape de cetăţean. E clar că mai aproape de cetăţean e primăria de sector decât Primăria Generală.

Emisiunea completă aici:

Drumul către litoral va fi mai rapid, de anul viitor

Primăria Sectorului 3 a trecut la o nouă etapă în construcția pasajului suprateran care va facilita ieșirea și intrarea dinspre Autostrada Soarelui. “Având în vedere ritmul alert în care avansăm cu lucrarea, estimăm că vom finaliza construcția în câteva luni. Avantajele construirii acestui pasaj pentru fuidizarea traficului sunt multiple, dar cel mai important este faptul că vom putea, încă din vara viitoare, să evităm aglomerația atunci când vom merge la mare. Pasajul face legătura cu Autostrada A2 și va supratraversa  intersecțiile de la ieșirea din sector care se aglomerează de obicei din cauza zonei comerciale din vecinătate”, a precizat cu ceva timp în urmă pentru DC News primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

Citeşte mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel