Ionuţ Vulpescu, avertisment pentru PSD: Partidul pierde din electorat. Este pentru prima dată în istorie
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
PSD miting Iasi
PSD miting Iasi
Ionuţ Vulpescu, fost ministru al Culturii, a tras un semnal de alarmă pentru PSD. Acesta a afirmat că partidul pierde electorat, iar acest lucru a fost extrem de vizibil în turul I al alegerilor prezidenţiale. 

"Rezultatul alegerilor prezidențiale (turul I, cel care relevă votul politic) confirmă evoluția electorală negativă a PSD – partidul pierde electorat, iar dacă nu vom acționa hotărât, acest trend se va menține. Scrutinul prezidențial, cu a sa miză simbolică, evidențiază mult mai clar decât alegerile europarlamentare faptul că PSD se află, din punct de vedere electoral, la cel mai jos punct al existenței sale.", a scris Ionuţ Vulpescu într-un raport întocmit despre problemele care macină PSD-ul din interior. 

Premieră istorică pentru PSD

"Pentru prima dată în istorie s-a pus problema intrării în turul al doilea al alegerilor și, chiar dacă acest eșec major a fost evitat, scorul înregistrat, atât ca procent, cât și în cifre absolute, este un efect direct al ultimilor ani. Practic, de la alegerile parlamentare din 2019 până în prezent, PSD a pierdut peste 1 milion de voturi. Este mai mult decât evident că suntem pe un drum greșit.", a mai scris fostul ministru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel