Ionuţ Stroe (PNL), intervenţie pe tema "creşterii vârstei de pensionare": O spun ferm
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal, Ionuț Stroe, a transmis un mesaj referitor la tema presupusei creşteri a vârstei de pensionare. 

"Subiectul 'creșterii vârstei de pensionare' nu există. La fel cum nu există 'angajarea răspunderii' Guvernului pe această temă. O spun ferm pentru cei care încearcă să distorsioneze realitatea.

Uneori ți se solicită să comentezi lucruri care nu există, doar pentru că unii își doresc se să audă vorbind din lipsă de idei. Preocuparea noastră în coaliție trebuie să fie reforma pensiilor, cum le facem să poată fi echitabile, în niciun caz vânătoarea de vrăjitoare și inventarea de spaime colective. Pur și simplu, nu poți să confunzi o posibilitate oferită 100% opțional celor care doresc să mai muncească până la vârsta de 70 de ani cu... o 'obligativitate'.

Subiectul pensiilor este unul mult prea sensibil, care afectează milioane de români și tocmai de aceea trebuie discutat cu seriozitate și mai ales cu responsabilitate. Într-o vreme când tensiunile în societate sunt oricum ridicate", transmite Ionuţ Stroe.

Şi Florin Cîţu a vorbit despre această temă

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, miercuri, că proiectul privind posibilitatea pensionării la 70 de ani vizează un sistem voluntar, nu unul obligatoriu.

"Este un proiect. Cred că nu s-a înţeles, era vorba de voluntar, dacă cineva vrea să mai lucreze şi în felul acesta să contribuie să aibă o pensie mai mare, pentru că se creează un sistem de motivare, deci dacă lucrezi, statul contribuie, te ajută la contribuţii şi atunci vei avea o pensie mai mare. Era un sistem voluntar, nu un sistem obligatoriu. (...) Nu este ceva la care ţinem foarte mult, dar ca să credem că nu este nevoie de aşa ceva, deşi ar ajuta bugetul şi vedem că în toată Europa s-a făcut. Este în PNRR, până la urmă trebuie să ne uităm, dar, repet, soluţiile trebuie să vină de la Guvern, nu de la politicieni, expertiza, informaţiile, toate sunt la Guvern. Când o să avem şi un proiect de pensii, un proiect al legii salarizării şi un proiect al reformei administraţiei publice putem să discutăm despre ele. Legea offshore este acum discutată, dar din nou şi acolo noi putem să ne uităm pe ceea ce vine de la Guvern. Când nu ai ceva să discuţi, nu ai ce să discuţi. Acum discutăm principii şi dacă este vorba doar despre principii şi revenim la rediscutarea PNRR, doar Guvernul poate să facă acest lucru", a declarat Cîţu, la Senat, cu privire la proiectul privind interzicerea cumulului pensie-salariu la stat şi posibilitatea pensionării la 70 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel