Ionuţ Stroe critică gruparea "Uniţi sub tricolor", care a afişat un banner discriminatoriu la meciul România - Kosovo
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Inquam Photos / George Calin
Inquam Photos / George Calin
Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a criticat gruparea de suporteri "Uniţi sub tricolor", care a fost la pas să încheie meciul România - Kosovo încă din minutul 17. 

"Inacceptabil, pur și simplu inacceptabil ca naționala de fotbal și milioane de suporteri români să fie prizonierii unor astfel de comportamente ale unora din tribune, cum se întâmplă acum la meciul România - Kosovo.

Nu e prima oară când deturnează sportul, fotbalul, competiția. Astfel de dispute nu au ce căuta în sport.

Acei indivizi fac rău naționalei: pretind că o susțin, dar de fapt o sabotează. Pentru propria vizibilitate și atât. Riscăm să pierdem o calificare complet nedrept. E pur și simplu o prostie ce au făcut", a scris Ionuţ Stroe pe Facebook.

Spectatorii din peluza Sud, gruparea "Uniţi sub tricolor", au afişat un banner pe care scria "Kosovo e Serbia" şi au scandat minute în şir numele Serbiei, pentru a-i provoca pe jucătorii kosovari. Aceştia au ales să iasă de pe teren şi au revenit doar cu menţiunea că la următoarele scandări de acest tip meciul va fi terminat definitiv iar România va pierde la masa verde, scor 0-3. 

Ce spune presa internaţională despre Uniţi sub tricolor 

"Independența Kosovo este recunoscută de 100 de țări, inclusiv Regatul Unit, dar România se numără printre puținele țări din UE care nu o fac. Susținătorii români au ridicat și un banner pe care scria 'Basarabia este România' în aceeași parte a terenului cu cel cu mesajul anti-Kosovo. Basarabia, care făcuse parte din România în perioada 1918-1940, este împărțită între Moldova și părți ale Ucrainei", a scris BBC.

"Răspunsul restului publicului de pe stadion împotriva ultrașilor a fost exemplar. Cu jocul suspendat și jucătorii la vestiare, când ultrașii au început să strige 'România, România', restul publicului a răspuns invitându-i să plece 'afară, afară'.

Jocul s-a reluat, în sfârșit, după mai bine de 50 de minute. Bineînțeles, cu un avertisment serios: 'Nu mai cântați numele vecinilor noștri. Este ultimul avertisment. În caz contrar, întâlnirea va fi suspendată definitiv'. A existat, la mijloc, o încercare de evacuare a ultrașilor... dar nu s-a reușit", au notat spaniolii de la Marca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel