Ionuţ Moşteanu (USR): Ion Stelian trebuie să se întoarcă în Guvern / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Facebook Ionuţ Moşteanu
Facebook Ionuţ Moşteanu
Ionuţ Moşteanu (USR) spune că, din punctul său de vedere, Ion Stelian „trebuie” să se întoarcă în Guvern.

Ionuţ Moşteanu a fost invitat, vineri, la interviurile DC NEWS şi DC NEWS TV. La un moment dat, Ionuț Moșteanu a fost întrebat, în cazul în care, la negocieri, Florin Cîțu, președintele PNL, ar cere ca Vlad Voiculescu și Stelian Ion să nu mai facă parte din viitorul Guvern, ar accepta această variantă. Răspunsul a fost clar: nu.

„Nu! Stelian Ion și Vlad Voiculescu au fost niște miniștri foarte buni! Că nu le-a convenit unora cum și-au desfășurat activitatea sau cum au impus anumite teme pe agenda publică, aceasta este o altă problemă. Nu guvernăm să mulțumim niște prim-miniștri sau niște parteneri”, a spus Ionuț Moșteanu, vineri, la DCNewsTV.

„Și Vlad Voiculescu și Ion Stelian și-au făcut datoria cu vârf și îndesat. Că au încurcat pe unii sau pe alții, că s-au speriat unii de diverse modificări pe Justiție - nu ne interesează. Am spus că vrem să facem aceste modificări, să reparăm ce s-a stricat în anii trecuți, și asta vom face în continuare, dacă ne întoarcem”, a subliniat acesta.

„Din punctul meu de vedere, Ion Stelian trebuie să se întoarcă în Guvern!”, a adăugat Ionuț Moșteanu. 

Se reface coaliţia? Ionuţ Moşteanu (USR), interviul zilei la DC NEWS TV

Cioloș: Săptămâna viitoare facem o propunere de Guvern în Parlament, indiferent ce se va întâmpla 

Amintim că președintele USR, Dacian Cioloș, a spus, vineri după-amiază, că face în continuare apel la responsabilitatea PNL și anunță că propune, săptămâna viitoare, un guvern „indiferent ce se întâmplă”. 

Dacian Cioloș a spus că a constatat că PNL refuză să negocieze cu premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis. „Nu e momentul să stăm să pansăm tot felul de ego-uri rănite”, a transmis Dacian Cioloș.

„Fac apel la PNL să nu fugă de responsabilitate, pentru că România are nevoie de un guvern. Eu sper să putem găsi soluția. În aceste condiții, USR, pentru a rezolva cât mai repede criza prin care trecem, rămâne în continuare determinat. Și eu, ca premier desemnat, rămân determinat să propun până la începutul săptămânii viitoare un guvern în Parlament, pentru că acolo se vede dacă există sau nu susținere pentru un Guvern”, a spus Dacian Cioloș.

Acesta a mai spus că îi așteaptă pe liberali până duminică după-amiaza, când USR va avea o ședință a Comitetului Politic în care se va discuta despre programul de guvernare și lista de miniștri.

„Până duminică, dacă PNL este în continuare interesat de discuții, știe unde să ne găsească. Oricum, noi mergem înainte, și, cum am spus, până la începutul săptămânii viitoare, vom face o propunere în Parlament, indiferent ce se întâmplă”, a subliniat Dacian Cioloș.

De asemenea, președintele USR a atras atenția că România este în situație de criză și nu e momentul „să stăm să pansăm tot felul de ego-uri rănite”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel