Ionel Arsene, președintele CJ, la Tărgul de Turism: Spunem“ „Povestea sărbătorilor de iarnă din Neamț"
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Sunt bucuros că participăm și în acest an la Târgul de Turism al României, unde „spunem“ „Povestea sărbătorilor de iarnă din Neamț“, precizează Ionel Arsene, președintele PSD al Consiliului Județean.

"Standul Consiliului Județean Neamț a fost apreciat de vizitatori încă de dimineață, când a avut loc deschiderea oficială.

Zona noastră este binecuvântată, încărcată de spiritualitate, cu un bogat patrimoniu cultural și natural, cu numeroase tradiții și obiceiuri, cu peisaje minunate, cu o infrastructură de cazare bine pusă la punct, gazde primitoare și bucate savuroase.

În standul nostru, accentul în zilele acestea la Târgul de Turism este pus pe felul în care se petrec în Neamț sărbătorile de iarnă. Într-un decor de poveste, cu sprijinul Ansamblului Folcloric "Floricică de la Munte“ al Centrului pentru Cultură și Arte "Carmen Saeculare“, instituție finanțată de Consiliul Județean Neamț, prezentăm frumoasele obiceiuri de sfârșit de an, atât de așteptate de către cei care iubesc tradițiile!

În județul Neamț, datinile strămoșești se transmit din generație în generație, portul popular este păstrat cu sfințenie, bucatele sunt gustoase, iar colindele și urăturile răsună la fiecare casă de gospodar!

Până duminică, 13 noiembrie, așteptăm vizitatori în standul Consiliului Județean Neamț, pentru a descoperi frumusețile acestui ținut minunat din inima Moldovei!", spune Ionel Arsene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel