Ion Țiriac, fostul tenismen cu o avere estimată la 1,75 miliarde de euro: Eu oameni săraci încă n-am văzut
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Ion Țiriac a vorbit despre bogăție și sărăcie.

Ion Țiriac, fostul mare tenismen care acum ar avea o avere estimată la 1,75 miliarde de euro, spune că e absolut greșit că toată lumea îi măsoară averea numai în bani.

"Toată lumea își măsoară averea numai în bani. Ceea ce este absolut greșit, după ce îi ai. Să măsori în bani după ce-i ai nu te ajută la absolut nimic. (....) Bogăția, sărăcia... Niște noțiuni pe care în ziua de astăzi nu prea le avem. Eu oameni săraci încă n-am văzut! Iar cei care nu pot să pună mâna pe-o mătură, aia e treaba lor", a declarat omul de afaceri pentru Gazeta Sporturilor.

Ion Țiriac: Am pus zeci de mii de metri pătrați de mochetă

Fostul tenismen a venit cu un exemplu din propria lui carieră.

"Eu n-am plecat de la mătură, dar am pus zeci de mii de metri pătrați de mochetă. De fiecare dată când organizam Cupa Davis și-aveam și respectabila vârstă de 40 de ani. Și puneam singur mocheta. Cum o făceam eu nu făcea nimeni. Iar dacă nu făceam eu, nu ieșea ca lumea", a mai spus Ion Țiriac.

Zilele trecute, Ion Țiriac a anunțat că este gata de o nouă afacere. Acesta a spus că va construi la Brașov o arenă de hochei, similară cu cea de la Otopeni, precum și o sală de judo, investiție care se ridică la aproximativ 10 milioane de euro, scrie digisport.ro. Tot el este cel care a construit patinoarul din Otopeni ale cărui costuri s-au ridicat la aproximativ 3,9 milioane de euro. 

Ion Ţiriac este al doilea cel mai bogat român în 2024, după Daniel Dines. Omul de afaceri a dezvăluit recent că și-a donat întreaga avere, banii fiind redirecționați către fundația care îi poartă numele. De-a lungul timpului, fostul tenismen și-a construit imperiul prin investiții în sectorul bancar și în asigurări, apoi în domeniul imobiliar.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel