Ion Mocioalcă, ProRomânia: E de neînțeles și de neacceptat!
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Deputatul Ion Mocioalcă, ProRomânia, s-a adresat alegătorilor de stânga, printr-o scrisoare deschisă dată publicității în ultima zi a campaniei electorale.

”Ne aflăm la finalul unei campanii electorale din care cu toții avem ceva de învățat, scrie Ion Mocioalcă, deputat de Caraș Severin din partea ProRomânia. Și nu mă refer la atacurile de campanie pentru care trebuie sa fim pregătiți, ci la toate celelalte detalii care o fac unică. Mulți dintre cei implicați de mult în politică cred că nu mai au nimic de învățat și tratează această campanie ca pe oricare alta. Pot, însă, să vă spun că nu a fost așa. Această campanie a fost atipică și am avut multe lucruri noi de învățat.

Am învățat că este important, mai mult ca oricând, să îți stabilești obiective dincolo de persoana ta, să fii convins că ele sunt corecte și nimic să nu te facă să te abați de la atingerea lor.

Mi-a fost clar că va fi o confruntare între Stânga și Dreapta

În această campanie mi-a fost clar că va fi o confruntare între stânga și dreapta și, din acest motiv, am făcut tot ce mi-a stat în putință ca la nivelul județului nostru să avem o alianță a stângii. Sunt convins că alegătorii de stânga sunt de acord cu mine. Cum sunt convins că aceasta este varianta câștigătoare. Am mai învățat că o istorie comună, întinsă pe mai mult de 16 ani, naște prietenii trainice, dincolo de politică. Am văzut în schimb și orgolii fără sens. Acestea au doar logică personală, dar pentru oamenii cărora le ceri încrederea sunt de neînțeles și neacceptat. Este cazul a ceea ce se întâmplă acum la Caransebeș.

Alegătorilor PSD de acolo li se cere, în urma unui concurs nefericit de împrejurări, să voteze pentru funcția de primar un membru PNL. Acesta candidează acum independent pentru că i-a fost rușine să se înscrie în PSD. Singura sa realizare în patru ani este că s-a contrat cu Marcel Vela. Îmi este foarte greu să înțeleg de ce PSD a făcut această alegere.

În această situație, cred că alegătorii PSD din Caransebeș, așa cum îi știu, vor avea intuiția și înțelepciunea de a înțelege deplin această farsă și vor acționa în consecință.

Și, nu în ultimul rând, am învățat, încă o dată, că în alegerile locale este foarte important, mai ales când candidezi pentru un nou mandat, să poți să te recomanzi cu proiecte duse la bun sfârșit, pe care comunitatea le apreciază ca fiind benefice. Nimic semnificativ nu poate fi contrapus la așa ceva. Din acest motiv, susțin oamenii care fie au făcut treabă până acum în funcțiile pe care le-au deținut, fie pe cei care știu că pot și vor face. Nu este greu să îi identifici. Au un soi de energie care nu poate fi simulată.

Logica alegătorilor de dreapta am înțeles-o doar câteodată, dar pe cea a alegătorilor PSD și Pro România cred că o înțeleg. Pentru că sunt oameni cu care am stat de vorbă în ultimii 20 ani mai mult decât cu propria familie. Nu pot să le spun decât că interesele lor vor fi reprezentate doar de candidații de stânga. Pe cei de dreapta nu-i interesează decât afacerile lor sau ale sponsorilorde partid, din țară și străinătate. Acestea fiind spuse, ne revedem după 27 septembrie”, își încheie scrisoarea deschisă Ion Mocioalcă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel