Ion M. Ioniță, despre răspunsul Occidentului în privința Rusiei. ”Sancțiunile vor fi mult mai dure”
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Ion M. Ioniță, despre sancțiunile asupra Rusiei (Facebook)
Ion M. Ioniță, despre sancțiunile asupra Rusiei (Facebook)
Ion M. Ioniță susține că sancțiunile pe care le ia Occidentul în privința Rusiei vor fi mult mai dure decât cele de după ”invadarea/anexarea” Crimeii. 

”Acum se va vedea foarte clar ce se va întâmpla cu răspunsul Occidentului și cred că deja se vede, este un răspuns ferm. Într-adevăr au existat abordări diferite de-a lungul timpului, dar uitați-vă că sancțiunile sunt în unanimitate. Cele vechi, legate de invadarea/anexarea Crimeii au fost prelungite din șase în șase luni, fără niciun fel de probleme, iar acum, sancțiunile vor fi mult mai dure”, a afirmat Ion M. Ioniță, directorul șef Historia, în direct la ”Actualitatea” de la B1TV. 

Ioniță a spus că a fost luat deja un prim ”pachet” de sancțiuni, subliniind că acestea nu sunt toate, ”pentru că se așteaptă următoare mișcare a lui Putin”, în sensul că ”nu sunt aruncate toate sancțiunile din prima, ca apoi să nu știi ce mai faci”. De altfel, Ion M. Ioniță a precizat că este nevoie să mai existe un set de ”artilerie grea”, cu care să poată fi oprit un atac din partea lui Putin. ”Primul set de măsuri îl vedem luat de Uniunea Europeană, în unanimitate, vedem decizia Germaniei de a opri autorizarea Nord Stream 2, extrem de importantă, pentru că foarte mulți s-au bazat pe slăbiciunea Germaniei în relația Rusia, bazată pe dependența de gaze, și vedem sancțiunile Marii Britanii, care nu mai este în UE, dar care a instituit o serie de sancțiuni pe oligarhii, cu averile în Marea Britanie și proprietăți, și cinci bănci, deci este un prim set de măsuri, mult mai concrete și mai directe împotriva economiei Rusiei”, a mai spus Ioniță. 

Pe Putin îl interesează statutul de 'stat independent' al Ucrainei

”Lumea occidentală își dă seama că se află în fața unei decizii de a fi sau a nu mai fi. Și nu este vorba numai despre Ucraina, în această confruntare. Nici pe departe. Este vorba de întreaga arhitectură a lumii de după Al Doilea Război Mondial și de după Războiul Rece. Asta vrea Putin, care și-a luat două republici separatiste pe care le controla deja, de 8 ani. (...) vin unii și spun că Putin nu vrea decât 'federalizarea Ucrainei'. În momentul în care a recunoscut, în 12 ore, tot procesul de recunoaștere a acestor republici a aruncat pe geam acordurile de la Minsk, nu îl interesează aceste acorduri pentru că nu îl interesează nici măcar 'federalizarea', îl interesează statutul de 'stat independent' al Ucrainei. Asta îl deranjează, faptul că Ucraina este stat suveran, idependent recunoscut”, a mai spus Ion M. Ioniță, la B1TV. 

Vezi și: Joe Biden, declaraţii de ULTIMĂ ORĂ. Ce sancţiuni pregăteşte SUA pentru Rusia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel