Data publicării:

Ion Iliescu: Băsescu are o mentalitate de tip Ceauşescu. Ar merita suspendat încă o dată

Autor: DCNews Team | Categorie: Politica
WhatsApp
iiliescu
iiliescu

Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu,  l-a atacat pe Traian Băsescu pentru o serie de declaraţii făcute de acesta pe tema problemelor din justiţie. Iliescu nu crede în posibilitatea de organizare a alegerilor anticipatelor.

“Traian Băsescu se vede deasupra celor trei puteri ale statului, el peste toţi, el dând indicaţii peste tot, este o mentalitate a la Ceauşescu. E o mentalitate ce se vede reflectată în tot ceea ce face. Nu este Antonescu. Nu suntem în perioada Ceauşescu, ne aflăm într-un stat de drept, într-o democraţie. Rolul şefului statului este bine definit de Constituţie. Toate aceste deraieri pe care le constatăm cu surprindere...

Sunt năravuri democratice care sunt încurajate de la cel mai înalt nivel, inclusiv cum se pregătesc faţă de alegeri şi cum să-şi asigure prezenţa în fruntea treburilor ţării. Inclusiv acest vot prin corespondenţă, prin care să fie un cadru pentru o fraudă majoră. Problema sistemului de vot e o problemă care revine Parlamentului. Guvernul poate să aibă iniţiativă legislativă. De unde până unde, ministrul de Externe? Nu ştiu dacă au sentimentul Puterii sau teama de a pierde puterea pe care o au şi atunci se pregătesc pe toate planurile pentru a rămâne la putere”, a declarat Ion Iliescu, la Antena 3.

“Bineînţeles (ca preşedintele Băsescu să fie suspendat încă o dată). Ar merita. Mai putem suporta aşa ceva, această degradare a vieţii noastre. La aşa ceva trebuie să punem capăt. Cum să scăpăm de asemenea tare, de mentalităţi de care trebuia să scăpăm. Alegeri anticipate nu pot fi provocate, dată fiind componenţa actuală a Parlamentului. Avem un an şi ceva în faţă şi e datoria partidelor pentru a se pregăti să pună capăt acestor stări din societatea românească, să revin la normalitate”, a adăugat acesta.

Iliescu a taxat şi declaraţiile acide ale lui Băsescu la adresa Regelui Mihai: “Această răbufnire a unui om incult care nu cunoaşte istoria ţării. Regele Mihai a fost forţat să abdice, să faci asemenea aprecieri la adresa regelui, nu înţeleg de unde asemenea răbufniri la adresa regelui care împlineşte 90 de ani. E ceva de natură personală, nu cunosc detaliile, dar cred că este o răbufnire de ordin personal împotriva regelui care poate nu l-a tratat cu consideraţia pe care credea că o merită. Dânsul din cauze personale, din ranchiune personale, e un tip răzbunător, care nu suportă umiliri.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel