Ion Besoiu, cauza decesului marelui actor
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Ion Besoiu era cardiac şi a decedat se pare în urma celui de al treilea infarct, în ciuda eforturilor medicilor de la Institutul pentru Boli Cardiovasculare 'C.C. Iliescu' din Bucureşti, unde era internat, a declarat miercuri, pentru Agerpres, Adrian Besoiu, nepotul actorului.

Întrebat dacă confirmă faptul că Ion Besoiu ar fi murit în urma celui de al treilea infarct, Adrian Besoiu a explicat că aceasta ar fi cauza, deşi a beneficiat de o îngrijire medicală deosebită. "Aşa se pare. (...) A beneficiat de o îngrijire ieşită din comun. Medicul care s-a ocupat direct de el, personal, e cel mai bun prieten al meu şi finul meu. S-a ocupat ca de tatăl lui. (...) Inima nu a mai putut să bată şi nu a mai avut contractilitate. I s-a făcut injectabil nişte soluţii special aduse, care măresc contractilitatea inimii. Nu a mai avut putere, nu a mai asimilat. În momentul în care inima nu mai poate să bată, se produce insuficienţa cardiacă, prin mici infarcturi", a spus acesta.

Ion Besoiu era cardiac, asemenea tatălui şi fratelui său, potrivit nepotului de la Sibiu.

[citeste si]n

"El toată viaţa a fost bolnav de inimă. La mine în familie, bunicul meu, tatăl meu şi el, toţi au murit de inimă. Toţi au fost cardiaci", mărturiseşte Adrian Besoiu.

Actorul Ion Besoiu fusese salvat de medicii cardiologi din Bucureşti, de mai multe ori, încă din martie 2016, de când era mai mult internat în spitale.

"Finalul cardiac era de aşteptat. Avea un stent pe inimă (...) a avut două stenturi pe picioare. De anul trecut, din martie a stat numai prin spitale. A fost scos de câteva ori din situaţii critice, tot de medicii aceştia. Eram pregătit, starea lui se degradase vertiginos de anul trecut", a mai spus Adrian Besoiu.

Actorul Ion Besoiu urmează să fie  înmormântat pe Aleea Artiştilor din Cimitirul Bellu din Bucureşti, potrivit nepotului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel