Urmărește emisiunea live
Iohannis și anunțul privind rotativa guvernamentală. Chirieac: Pe fond, domnia sa are dreptate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Aurel
WhatsApp
foto Inquam Photos / George Călin
foto Inquam Photos / George Călin
Bogdan Chirieac, analist politic, a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre declarația Președintelui Klaus Iohannis referitoare la rotativa guvernamentală.

Klaus Iohannis consideră că rotația nu se va face în timpul unor negocieri. 

„Klaus Iohannis ne anunță oficial că rotativa se amână. Pe fond, domnia sa are dreptate. Nu se poate ca în plină criză, de o asemenea amplitudine, premierul să demisioneze, chiar dacă rămâne premier interimar. Deci, criza întâi trebuie, într-un fel sau altul, rezolvată și apoi ar trebui să aibă loc rotativa.”, a spus Bogdan Chirieac. 

VEZI ȘI: Klaus Iohannis: Nu cred că se va face rotația în timpul unor negocieri 

"Încă se poartă discuţii, încă se poartă negocieri. Coaliţia trebuie să se hotărască cum va dori să arate viitorul Guvern şi cine trebuie să fie în coaliţia de guvernare, dar am încrederea că lucrurile se vor rezolva. Acum, sigur, fiind astăzi joi şi greva încă neîncheiată, vom vedea dacă vom reuşi să începem procedura mâine sau peste câteva zile.

Nu asta este important, dacă acum imediat sau peste o săptămână-două se face rotaţia. Important este să avem o procedură clară, să ştim cum va funcţiona coaliţia şi să avem un guvern care garantează stabilitatea guvernării şi a României. Acestea sunt lucrurile pe care pun foarte mare preţ şi le-am transmis şi celor din conducerea coaliţiei.

În mod normal, mâine ar trebui să înceapă procedura, asta în condiţiile în care greva din învăţământ se finalizează. Vom vedea. Este nevoie ca Guvernul şi coaliţia, la modul general, să negocieze în continuare cu sindicatele, până se găseşte o soluție. Nu cred că se va face rotaţia în timpul unor negocieri. Este totuşi destul de complicat. Sunt proceduri complicate", a spus Klaus Iohannis.

VEZI ȘI: Grevă în educaţie. Chirieac: Umilirea domnului Trandafir. În Japonia, doar dascălii nu se închină în faţa Împăratului. În România, faci ce vrei unui profesor

Mii de cadre didactice au protestat şi astăzi, în Piața Victoriei, în cea de a patra zi a grevei generale. Din fața Guvernului, liderii sindicali au anunțat că resping oferta Executivului, pe care o consideră jignitoare, spunând că profesorii nu au nevoie de vouchere, ci de salarii decente: „Este o grevă care nu mai este legată doar de revendicări salariale. E o grevă pentru demnitate și respect” au scandat protestatarii.

Jignire crede că este şi jurnalistul Bogdan Chirieac, care a dat exemplul Japoniei şi al respectului solemn pe care inclusiv Împăratul îl are faţă de învăţători şi profesori, într-o intervenţie la România TV. ... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel