Urmărește emisiunea live
Iohannis, scrisoare către Biden la 20 de ani de la atentatele din 11 septembrie: Vă suntem alături în combaterea terorismului
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Administrația Prezidențială
Sursă foto: Administrația Prezidențială
Klaus Iohannis, președintele României, i-a trimis o scrisoare lui Joe Biden.

Președintele Klaus Iohannis i-a trimis o scrisoare lui Joe Biden, la 20 de ani de la atentatele terooriste de la 11 septembrie 2001:

„Stimate domnule Președinte,

Astăzi, la 20 de ani de la teribilele atacuri din 11 septembrie 2001, gândurile noastre se îndreaptă către familiile victimelor, către supraviețuitori, salvatori și toți cei ale căror vieți au fost afectate de acel act criminal, de ură.

După atentatele teroriste, suferința comună s-a transformat în solidaritate și un țel comun, în Statele Unite și peste tot în lume, în țările Aliate și partenere, inclusiv în România. Hotărârea generală de a face față provocărilor comune rămâne o lecție valoroasă, mereu relevantă, într-o perioadă în care cu toții ne confruntăm în continuare cu amenințări atât din partea unor actori statali, cât și non-statali.

În această zi de comemorare, suntem alături de poporul american și ne reafirmăm hotărârea de a combate terorismul și extremismul violent, indiferent de ideologie, și de a spori reziliența societăților noastre prin consolidarea acelor valori comune care stau la baza acestora și care le întăresc – democrația, drepturile omului, libertatea de exprimare, statul de drept.

Vă rog să primiți, domnule Președinte, asigurarea deosebitei mele considerații.”, a transmis Klaus Iohannis.

SUA comemorează atentatele din 11 septembrie 2001 în jurul preşedintelui Biden aflat în dificultate (AFP)

Statele Unite ale Americii comemorează sâmbătă atentatele jihadiste de la 11 septembrie 2001 în jurul unui preşedinte, Joe Biden, fragilizat de sfârşitul haotic al războiului din Afganistan, declanşat în urmă cu două decenii ca represalii la aceste atacuri ale Al-Qaida care au bulversat începutul de secolul al XXI-lea, notează France Presse într-un comentariu transmis vineri. 

O comemorare în care durerea, emoţia supravieţuitorilor, a familiilor victimelor şi a martorilor rămân extrem de vii. Dar, în spaţiul a două decenii şi al unei generaţii, acest cataclism aparţine de acum şi Istoriei, iar tinerii americani din 2021 nu au uneori decât o conştiinţă parţială a lui, relevă experţi.

Preşedintele Joe Biden şi soţia sa, Jill, așteptați la memorialul ridicat pe locul World Trade Center.

Preşedintele Joe Biden şi soţia sa, Jill, sunt aşteptaţi sâmbătă dimineaţă la New York, la impresionantul memorial construit pe locul unde altădată se ridicau turnurile gemene ale World Trade Center doborâte la 11 septembrie 2001. Ca în fiecare an de atunci încolo, timp de trei ore, în acest loc se va da citire numelor celor în jur de 3.000 de persoane ucise.

Imense fascicule de lumini verticale se ridică deja în această săptămână din cele două imense bazine negre care au înlocuit baza turnurilor. Cuplul prezidenţial urmează să se deplaseze şi în Pennsylvania, unde s-a prăbuşit un avion deturnat de patru din cei 19 jihadişti, şi la marginea Washingtonului, unde a fost atacat Pentagonul (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel