Iohannis, REFUZ Nicolicea? ”Așa ceva este inadmisibil”
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Eugen Nicolicea
Eugen Nicolicea
Președintele Klaus Iohannis nu pare să fie fericit cu privire la schimbarea lui Tudorel Toader din funcția de ministru al justiției. 

Deși nu are ce discuta cu Tudorel Toader, propunerea lui Eugen Nicolicea nu pare să-i fie una plăcută președintelui. Klaus Iohannis spune că are impresia că, prin această remaniere, lucrurile vor merge mai prost, ceea ce este "inadmisibil" (”Așa ceva este inadmisibil” este declarația președintelui). Referirea nu ar fi avut cum să se refere la celelalte două schimbări, care au fost necesare în contextul alegerilor europarlamentare. Klaus Iohannis a mai anunțat că, la începutul săptămânii viitoare va da o explicație. 

Refuz pentru Nicolicea? 

Întrebat dacă ia în calcul să nu accepte propunerea ca Eugen Nicolicea să fie noul ministru al Justiției, președintele a răspuns: ”Aceste lucruri o să le detaliez, cum am spus, la începutul săptămânii viitoare”.

Revocarea lui Toader, decizia premierului, DAR...

În ceea ce privește revocarea lui Tudorel Toader, afirmă că va detalia, de asemenea, săptămâna viitor. Deși precizează că această revocare sau demisie este decizia premierului, potrivit Constituției, există și un dar: ”Dar nu pot să semnez niște acte fără a evalua urmările întregii remanieri guvernamentale, de aceea voi face clarificări în legătură cu această remaniere.”

”Nici n-am discutat, nici nu intenționez să discut” a spus Klaus Iohannis cu privire la ministrul Justiției, Tudorel Toader. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel