Iohannis, primele declarații după adoptarea OUG Legile Justiției
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
Președintele României, Klaus Iohannis, aflat într-o vizită oficială în Italia, susține o serie de declarații după ce în ședința de Guvern a fost adoptată Ordonanța de Urgență cu privire la modificările aduse legilor Justiției.

Vizita mea în Italia are loc într-un an cu semnificație deosebită în România. Anul acesta, românii sărbătoresc Centenarul Marii Uniri. Împreună cu Italia sărbătorim 10 ani de parteneriat strategic consolidat. Avem o relație foarte apropiată.

Am analizat teme extrem de actuale cu președintele Mattarella. Am discutat unele detalii legate de relația noastră economică, aflată în continuă creștere. Specialiștii estimează că această tendință de creștere se va menține și pentru perioada viitoare. Așteptăm cu mare interes noi investiții.

În mai multe rânduri am subliniat comunitatea de valori, istoria comună, cultura bogată comună și am ajuns foarte repede, cu sentimente foarte pozitive, la discuții despre cele două comunități reciproce: comunitatea italiană din România și comunitatea românească din Italia. Am transmis mulțumiri pentru felul în care românii sunt tratați și primiți în Italia.

O altă temă a fost președinția Consiliului Europei, care va fi preluată de România anul viitor. Summitul informal de la Sibiu din 9 mai 2019 este dedicat în exclusivitate viitorului Uniunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel