Iohannis, prima reacție după rezultatul alegerilor din 9 iunie / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, după victoria PSD-PNL din alegeri.

Marți după-amiază, președintele Klaus Iohannis a vorbit, de la Summitul B9, despre rezultatele alegerilor locale și europarlamentare.

„Chiar dacă au fost câteva incidente, alegerile s-au desfășurat bine. Rezultatele vorbesc de la sine. A fost multă dezbatere în spațiul public dacă această coaliție este sau nu bună pentru România.

Cred că de data aceasta am primit un răspuns chiar de la alegători, care în proporție foarte mare, aproape 50%, au votat lista comună. Este foarte corect că s-a întâmplat așa, pentru că această coaliție a oferit o guvernare care a permis României să treacă fără prea mare pagubă prin crizele din ultimii ani.

În ceea ce privește alegerile locale, eu consider în continuare că a fost o decizie bună să fie comasate cu europarlamentarele. Alegerile sunt legitime și valide din punct de vedere democratic atunci când participă un număr mare de alegători. Faptul că au fost puse împreună ne-au adus o participare de peste 50%, deci putem spune că a fost pasul corect“, a zis Klaus Iohannis.

Întrebat despre un candidat comun la prezidențiale, Klaus Iohannis a precizat că „este o chestiune ce trebuie lămurită în coaliție“.

„Chiar dacă aș avea o opinie, nu cred că ar fi corect să o spun public“, a mai zis președintele României.

CITEȘTE ȘI        -      Iohannis, despre funcția de comisar din partea României: Guvernul va face nominalizarea

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel