Data actualizării:
Data publicării:

Iohannis, prima reacție despre legea care îl transfera de la Cotroceni la Senat

Autor: Andreea Deaconescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Aflat la reuniunea ONU de la New York, președintele României, Klaus Iohannis, a răspuns întrebărilor unui reporter referitoare la situația creată în țară de "legea cu dedicație".

Citește și: Legea Iohannis și clauza Iliescu, date cu dedicație. CCR s-a mai pronunțat o dată. "Atât s-a putut" 

Reporter: "Domnule Președinte, în țară, în coaliția de guvernare este scandal din cauză că PSD nu este de acord cu un proiect liberal care v-ar fi permis dumneavoastră să candidați la Senat. Pentru că sunt declarații contractorii între cei doi lideri ai Coaliției, puteți lămuri dumneavoastră pentru public: aveți această intenție, să candidați la alegerile parlamentare? Și a existat o înțelegere între dumneavoastră, domnii Ciucă și Ciolacu în acest sens?"

Klaus Iohannis: "Dați-mi voie să lăsăm chestiunea candidatură sau nu, sau ce facem în următoarea perioadă pentru o discuție pe care o vom avea în România, dacă este despre România. Dar despre această lege pot să vă spun și acum, fiindcă pentru mine este foarte clar: nu am dorit o lege pentru mine, nu doresc o lege pentru mine, și pot să vă spun cu certitudine că voi avea grijă ca această lege să nu existe. Nu este posibil să se facă o lege pentru o persoană, și atunci cred că m-am exprimat foarte clar. Bref, nu va exista această lege și nu doresc, eu nu doresc să existe".

Reporter: "Dar considerați că există o altă soluție juridică?"

Klaus Iohannis: "Toate acestea le vom discuta acasă".

Youtube video image

_______

Declarațiile integrale, aici: Declarațiile de presă susținute de Președintele României, Klaus Iohannis, în marja participării la cea de-a 79-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel