Sondaj. Românii vor pacea, cu prețul pierderii teritoriilor de către Ucraina. Iohannis: Nu poate negocia nimeni peste capul ucrainenilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Iohannis: Nu poate negocia nimeni peste capul ucrainenilor. România îi va susține în continuare
Iohannis: Nu poate negocia nimeni peste capul ucrainenilor. România îi va susține în continuare
Președintele Klaus Iohannis a anunțat că sprijinul României față de Ucraina va rămâne consecvent.  

„Cred că este foarte important să vedem ce vrem să facem ca și stat. România este un stat construit pe valori și principii. Noi sprijinim Ucraina, fiindcă așa este corect. Noi nu putem să trecem peste faptul că Rusia a încălcat toate normele internaționale, a atacat un stat independent și încearcă să acapareze părți din Ucraina. Asta nu se poate”, a declarat Klaus Iohannis de la Bruxelles.

„Pe de altă parte, sigur că orice război aduce un stres major și cu cât ești mai aproape de război, cu atât stresul este mai mare. Este ușor de înțeles de ce românii își doresc pace, însă pacea nu poate fi obținută cu orice cedare. Dacă în acest război se cedează prea ușor, toată arhitectura internațională va dispărea pentru că atunci și alții vor crede că este posibil să acapareze teritorii sau chiar state mai mici și mai slabe din punct de vedere militar. Trebuie să vedem întreaga imagine. Echilibrul global construit cu multe sacrificii după cel de-al Doilea Război Mondial este rezonabil, uman, corect. Toată lumea are dreptul să trăiască, atât indivizii, cât și statele. Nu poate fi acceptat ca un stat mare și puternic să facă ce vrea pe glob. Suntem de partea Ucrainei. Condițiile în care se poate negocia pacea vor fi găsite de cei implicați. Nu poate nimeni să negocieze peste capul ucrainenilor”, a continuat președintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel