Iohannis, mutare de ultimă oră în conflictul Rusia - Ucraina
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 25 feb 2022, 10:10
WhatsApp
Foto: Facebook Klaus Iohannis
Foto: Facebook Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 1 martie, începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni, a transmis Administrația Prezidențială.

Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la evoluțiile privind situația de securitate euroatlantică în contextul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei, implicațiile pentru România, măsurile pentru gestionarea integrată a unui eventual flux masiv de refugiați/persoane strămutate pe teritoriul național, în contextul securitar internațional.

În cadrul ședinței Consiliului vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale.

Citește și exclusiv DCNEWS - De ce a atacat Putin Ucraina. Bogdan Teodorescu: În secunda în care aceste imagini apar, e foarte greu să fii de partea Rusiei

Bogdan Teodorescu a spus că există riscul pentru Rusia „de a fi aproape complet izolată comunicațional”, în contextul evoluției situației de securitate din Ucraina.

„Deja, la acest moment, în secolul în care trăim, unde toți suntem online tot timpul, există riscul pentru Rusia de a fi aproape complet izolată comunicațional. Nu mă refer la altceva. Dar, comunicațional, Rusia, în acest moment, este chiar agresorul. Nu mai poate fi vorba de altceva! M-am gândit practic: dacă aș fi pe partea celalată, ce aș putea să spun ca să fiu în picioare? Fiindcă, până acum, puteam spune că americanii exagerează. Dar acum ce mai poți să spui?!”, a spus Bogdan Teodorescu, în emisiunea „Ce se întâmplă?”, moderată de Răzvan Dumitrescu la DCNews.

„Mai există un aspect, cel al imaginilor dezastrului pentru civili. În secunda în care aceste imagini apar, e foarte greu să fii de partea Rusiei. Să explici ce? Nu este deloc clar pentru foarte mulți oameni de ce a atacat Rusia. Unul dintre lucrurile pe care Vladimir Putin nu a reușit să le dezvolte în discursurile sale e o explicație simplă: Rusia atacă Ucraina pentru că... E una dintre teoriile comunicării. Nu poți să ai foarte multe adevăruri despre un singur lucru. Trebuie să fie un adevăr, nu nouă!”, a subliniat Bogdan Teodorescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?