Iohannis, moțiune de cenzură. Pieleanu: Mișcarea cu USR nu e întâmplătoare
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă nu e un subiect străin pentru președintele Klaus Iohannis, așa cum a încercat să susțină miercuri. 

Dan Barna, președintele USR, a recunoscut că a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre "situaţia actuală, perspectivele unei moţiuni de cenzură, elementele fireşti de discutat în momentul de faţă". 

Întrebat, miercuri, dacă susține ideea unei moțiuni de cenzură, președintele afirma că ”Nu trebuie să susțin o moțiune de cenzură, opoziția trebuie s-o susțină și sper s-o facă”. 

Societatea românească, indiferentă

Sociologul Marius Pieleanu a subliniat, la Antena 3: ”Când Ion Iliescu, pe vremea când era președinte, făcea niște afirmații referitoare la o simpatie față de social-democrația românească, toată societatea românească intra în fibrilații, acum văd că nu se întâmplă nimic. Societatea românească primește cu foarte multă relaxare astfel de vești. Este absolut indiferentă. Din nefericire! Conștiința civică tinde spre cote foarte jenante față de alte societăți din Europa”. 

Suspendare Iohannis

Cât despre o suspendare a președintelui, sociologul spune clar: ”Nicidecum așa ceva!”. El adaugă că ”Suspendarea ar avea un efect de victimizare a sa. I-ar crește cota. Partidele aflate la putere astăzi nu sunt pregătite pentru asemenea lucru și nici măcar calendarul n-o permite.”

Mișcarea sa cu USR nu e întâmplătoare. Pentru a se califica în turul doi președintele are nevoie de multe voturi din zona USR, probabil că o apropiere a domniei sale față de USR îi va crea o favorabilitate”. a precizat Marius Pieleanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel