Iohannis laudă procesul pentru desemnarea șefilor marilor parchete: „Un pas important, o procedură de la zero”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis a avut cuvinte de laudă referitoare la procesul pentru desemnarea șefilor marilor parchete.  

Concursurile pentru şefii Parchetului General, DNA şi DIICOT reprezintă 'un pas important', procedurile în acest sens pornind 'de la zero', a declarat, luni, preşedintele Klaus Iohannis.

'Anunţul ministrului Justiţiei de astăzi este un pas important într-o direcţie pe care cu toţii ne-o dorim bună. Este vorba de scoaterea la concurs a celor trei posturi de la Parchetul General, DNA şi DIICOT, conducerile acestor parchete, în conformitate cu noile Legi ale Justiţiei şi la termen. S-au organizat interviurile la minister şi ministrul a anunţat opţiunile care au reieşit de acolo. Urmează, evident, următorul pas, care este la CSM, după care propunerile vor ajunge, dacă sunt agreate de CSM, la mine şi voi lua o decizie corespunzătoare', a spus şeful statului român, într-o conferinţă de presă comună cu prim-ministrul Marelui Ducat al Luxemburgului, Xavier Bettel.

Iohannis a apreciat că 'nu se pune problema dacă trebuie schimbat sau nu trebuia schimbat'. 'Este o procedură de la zero', a arătat el. Totodată, şeful statului a apreciat demersul Ministerului Justiţiei.

'Apreciez că ministerul a lucrat foarte corect, anunţând din timp aceste concursuri şi ţinându-se de agenda stabilită. Este un lucru important pentru noi toţi', a arătat Klaus Iohannis.

Alex Florin Florenţa a fost propus de ministrul Cătălin Predoiu pentru funcţia de procuror general al României, a anunţat, luni, Ministerul Justiţiei, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel