Iohannis, întrevedere bilaterală cu premierul Olandei la reuniunea extraordinară a Consiliului European
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 31 mai 2022, 12:17
WhatsApp
Klaus Iohannis/ captură video
Preşedintele Klaus Iohannis a avut, marţi, o întrevedere bilaterală cu premierul Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte, în marja participării la reuniunea extraordinară a Consiliului European.

'O discuţie foarte bună cu premierul Olandei cu privire la securitatea regională şi măsurile de consolidare a Flancului estic. Am apreciat sprijinul Olandei, prin prezenţa militară consistentă în România. Am convenit să continuăm cooperarea noastră strânsă pe agenda UE, în special pe subiectele de interes comun', a scris şeful statului, marţi, pe Twitter.

Preşedintele Klaus Iohannis participă la reuniunea extraordinară a Consiliului European. 

Citește și Iohannis: Apărarea include și un alt fel de contribuție directă, cum e cea a rezerviștilor

Protecția și apărarea cetățenilor include și un alt fel de contribuție directă, cum este cea a militarilor rezerviști, a transmis președintele Klaus Iohannis în mesajul adresat cu ocazia Zilei Rezervistului Militar.

„Ca în fiecare an, pe 31 mai, de Ziua Rezervistului Militar, ne manifestăm respectul și prețuirea faţă de femeile şi bărbaţii care au slujit patria sub drapelul tricolor pe parcursul carierei militare, dar și față de cei care, în calitate de rezerviști voluntari, se pregătesc ca, la nevoie, să participe la apărarea țării noastre, în cadrul structurilor aparținând Armatei României. Este un bun prilej de a evidenția competenţa, spiritul de sacrificiu şi profesionalismul tuturor acestor militari, care au contribuit la creşterea prestigiului Armatei, precum şi al României în rândul aliaţilor şi al partenerilor țării noastre”, a transmis, marți, președintele Klaus Iohannis.

G Ad:

Conform acestuia, deteriorarea mediului de securitate, ca urmare a războiului declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei, a făcut necesară adoptarea de măsuri suplimentare pentru creșterea capacității de apărare a țării noastre.

Președintele Klaus Iohannis a spus că, în acest sens, la Summitul NATO din martie, s-au adoptat decizii ferme pentru consolidarea posturii de descurajare și apărare pe Flancul Estic al Alianței Nord Atlantice. Consolidarea capacității de apărare a țării noastre este o prioritate strategică, fapt demonstrat și de decizia de a crește cheltuielile pentru acest domeniu de la 2% la 2,5% din PIB, începând de anul viitor, susține președintele.

„Protecția și apărarea cetățenilor noștri include, totodată, și un alt fel de contribuție directă, cum este cea a militarilor rezerviști. Ei sunt puternic implicați în viața socială a diferitelor comunități locale, angajându-se cu spirit civic și competență în soluționarea diferitelor probleme de interes public cu care se confruntă acestea”, a mai transmis președintele Klaus Iohannis.

Potrivit acestuia, asociaţiile militarilor în rezervă şi în retragere sunt prezențe active în promovarea valorilor naţionale şi șeful statului remarcă consecvenţa cu care acestea participă la educarea civică a tinerei generaţii în spiritul devotamentului și iubirii de țară. Vezi articolul inițial aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro