Data publicării:

Iohannis, întrebat dacă a primit reacții de susținere de la aliați pentru șefia NATO: Rezultatele sunt deosebit de sensibile

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre candidatura sa la șefia NATO, înaintea participării la reuniunea Consiliului European.

Klaus Iohannis a fost întrebat, la Bruxelles, de jurnaliștii români, în cadrul unei conferințe de presă, dacă a primit reacții de susținere la funcția de secretar general al NATO și pe cine consideră aliați.

'Nu este uzual să se facă declarații după aceste negocieri. Rezultatele sunt deosebit de sensibile. Fiecare stat vrea să facă anumite afirmații, dar ele să fie păstrate, totuși, în cadrul NATO. La NATO nu este o procedură publică, nu se votează. Rezultatul se stabilește consensual. Și, atunci, aceste discuții sunt destul de complexe, fiindcă lumea nu dorește ca, în spațiul public, să se vehiculeze felul în care au reacționat. Eu cunosc reacțiile, dar pentru a proteja aceste sensibilități prefer să nu le spun public.', a declarat Klaus Iohannis.

Video

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel