Data publicării:

Iohannis, în safari. Chirieac: A vizita obiective turistice prin Zanzibar nu are de-a face cu opinia publică din România

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Presidency.ro
Foto: Presidency.ro
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre vizita lui Klaus Iohannis în Africa.

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit, joi dimineață, la Antena 3 CNN, la Știrile Dimineții cu Ana Iorga, unde a vorbit despre vizita președintelui Iohannis în Africa și impactul pe care această deplasare îl va avea asupra României.

„Hai să nu-i mai spunem vizită oficială, ci vacanță plătită din banii contribuabililor. Kenya și Tanzania au resurse uriașe de gaz metan. Uniunea Europeană ar dori să-l lichefieze și să-l aducă în Croația, pe continentul nostru. Domnul președinte Iohannis nu a vizitat vreo instalație sau ceva în acest sens, ci a fost în safari.

Este evident că domnul președinte Iohannis, în ultimul an din ultimul mandat, nu mai e interesat de opinia publică din România. Un politician în plină acțiune, dacă ar fi făcut ce a făcut președintele Iohannis, ar fi terminat cu viața politică. Dumnealui nu este interesat“, a spus Bogdan Chirieac.

„Ce justifică această vizită?“, a întrebat Ana Iorga.

„Absolut nimic! Iscusința mare a președintelui Iohannis este că nu va da vreo explicație. Acum așteptăm cu mare interes vizita în Zanzibar, de unde nu se știe dacă vor apărea fotografii. Imaginile apărute ieri au fost date de autoritățile din Kenya, nu de Administrația Prezidențială. Pe președinte oricum nu-l interesează ce crede opinia publică din România.

A vizita obiective turistice prin Zanzibar nu are de-a face cu opinia publică din România“, a punctat Bogdan Chirieac.

„Insist în continuare și mă gândesc la o relație culturală, la un schimb cultural între România și Kenya. Ce părere aveți despre asta? Cum putem profita și noi, și aceste state africane?“, a adăugat Ana Iorga.

„Pot profita niște agenții de turism, care vor avea mai mulți clienți pentru safari în Kenya și pentru vacanță în Zanzibar, acum, de Anul Nou. E un profit, o publicitate pe care o face. Românii vor zice: Uite, președintele a fost în vacanță acolo. Hai și noi! Mă refer la românii care au mai multe resurse“, a spus Bogdan Chirieac.

„Ar fi foarte bine să existe schimburi în domeniul educației, am avut acest lucru sub Nicolae Ceaușescu și a fost foarte profitabil pentru România de atunci, dar unde este ministrul Educației, unde sunt rectorii?“, s-a întrebat retoric Bogdan Chirieac.

„Un avion până acolo, dus-întors, costă un milion de dolari“, a completat analistul politic.

„Cât ne costă?“, a întrebat, ironică, Ana Iorga.

„Cât ne costă ... merităm, fiindcă noi l-am ales! Nu suntem nevinovați. Noi l-am ales, așa am defilat!“, a replicat Bogdan Chirieac.

„Gurile rele au spus că e o vacanță, mai degrabă decât o vizită de lucru?“, a insistat Ana Iorga.

„Nu gurile rele, ci toate gurile au spus că e o vacanță. Nu am auzit pe nimeni să spună că e o mare solie de pace și un punct de cotitură în relația România - Africa“, a adăugat analistul politic.

În ceea ce privește cele două războaie din prezent, Bogdan Chirieac a mai precizat că vizita președintelui Iohannis în Africa e una „relaxantă și deasupra tuturor conflictelor, chiar nepăsătoare față de acestea“.

„Când oficial te duci în safari și Zanzibar, dovedește că te-ai deconectat de problemele lumii de azi. Bravo domniei sale! Noi, ziariștii, nu ne putem deconecta. Dânsul, președinte, poate să facă asta“, a conchis Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel