Iohannis îl primește pe Nehammer la Palatul Cotroceni. Ar urma să discute despre Schengen
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Preşedintele Klaus Iohannis va avea joi o întrevedere cu cancelarul federal al Republicii Austria, Karl Nehammer, a transmis Administraţia Prezidenţială. 

Conform agendei publice a președintelui Klaus Iohannis, postată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, întâlnirea este programată la ora 10,30, la Palatul Cotroceni. Este de aşteptat ca în cadrul întrevederii să se ia în discuție aderarea deplină a României la Schengen.

Partidul Popular European a adoptat miercuri în unanimitate, în congresul desfășurat la Bucureşti, manifestul care cere aderarea cât mai curând posibil a României la spaţiul Schengen, după ce delegaţia austriacă a Partidului Popular la putere a renunţat să mai voteze contra. În manifestul adoptat de PPE se subliniază faptul că este nevoie 'de aderarea deplină la Schengen pentru Bulgaria şi România, prin ridicarea cât mai curând posibil nu doar a controalelor aeriene şi maritime, ci şi a controalelor la frontierele terestre'.

Ulterior, preşedintele Klaus Iohannis va participa, în cursul zilei de joi, la Congresul PPE, desfășurat la Bucureşti. Președintele va susține și un discurs.

Tot joi, preşedintele Iohannis are programate întrevederi cu premierul Poloniei Donald Tusk, cu prim-ministrul Finlandei, Petteri Orpo, dar şi cu vicepreşedintele Consiliului de Miniştri al Republicii Italiene, ministru al Afacerilor externe şi cooperării internaţionale, Antonio Tajani.

Citește și - Weber afirmă că există șansa ca Nehammer să accepte România în Schengen: "Categoric, merită. Ceea ce avem este o problemă austriacă"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel