Iohannis, gafă de protocol în Italia. Chirieac: Fac un pariu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bianca Ştefan
WhatsApp
Klaus Iohannis, vizită oficială în Italia
Klaus Iohannis, vizită oficială în Italia
Președintele României, Klaus Iohannis, în timpul vizitei oficiale în Italia, a făcut o gafă de protocol la întâlnirea cu  premierul italian Giuseppe Conte. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația.

Klaus Iohannis, după prima parte a ceremonialului de primire, s-a întors şi a vrut să plece în interiorul Palatului Guvernului, deşi ar fi trebuit să meargă înainte, în curtea Palatului.

Bogdan Chirieac este de părere că greșelile de protocol sunt lucruri mărunte, important fiind, de fapt, cu ce anume se întoarce Președintele României în țară din vizita oficială de trei zile în Italia.

Sunt lucruri atât de mici, cum este greșeala lui de protocol sau greșelile doamnei Dăncilă. Esențial mi se pare cu totul altceva: cu ce vine înapoi în România președintele Iohannis din vizita de trei zile desfășurată la Roma? Fac un pariu: sunt convins că Guvernul României nu a fost informat de agenda președintelui în Italia pentru a colabora. Președintele țării atunci când merge la Roma sau în orice capitală mare în vizită oficială se întâlnește, desigur, cu toată lumea luminată: șef de stat sau de guvern. Atunci când dânsul vorbește este implicat și Guvernul României cu care, în mod normal, ar trebui să colaboreze impecabil.

În afară de gafa de protocol, care va intra în folclor, mi- e teamă că vizita în Italia nu va avea niciun efect pentru România. Nu era cazul să meargă cu președintele într-o vizită de stat, ministrul de Finanțe, ministrul Fondurilor Europene, ministrul Transporturilor, ministrul Dezvoltării? se așezau la masă ca să construiască proiecte , a afirmat analistul Bogdan Chirieac în emisiunea Esențial, prezentată de Ana Maria Roman, la Antena 3. 

Vezi și: Iohannis, incident de protocol în Italia - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel