Iohannis, fotografia zilei alături de soția sa, Joe Biden și prima doamnă a SUA, la New York
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Iohannis, fotografia zilei alături de soția sa, Carmen și Joe Biden și prima doamnă a SUA, la New York - Foto Facebook Klaus Iohannis
Iohannis, fotografia zilei alături de soția sa, Carmen și Joe Biden și prima doamnă a SUA, la New York - Foto Facebook Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis a publicat vineri dimineață, pe rețelele de socializare, o fotografie în care se află alături de soția sa, de președintele american Joe Biden și de prima doamnă, Jill.

Poza a fost făcută la New York, cu ocazia recepției oferite în onoarea șefilor delegațiilor prezenți la Adunarea Generală a ONU.

„Alături de Președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, și Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, cu prilejul recepției oferite, la New York, în onoarea Șefilor de delegații prezenți la cea de-a 77-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite”, este mesajul postat de Klaus Iohannis, pe Facebook și Twitter.

Citește și - Iohannis, către românii din SUA: România merge bine şi economia creşte

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, joi, și cu membri ai comunităţii româneşti de pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii, context în care a afirmat că România este într-o situaţie complicată din cauza războiului din Ucraina, dar că ţara noastră merge bine şi economia este în creştere.

'România este într-o situaţie, pe de o parte, extrem de complicată, din motive legate de războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei, (...) pe de altă parte, cred că este bine să se ştie că românii şi Guvernul României nu stau degeaba, se implică, muncesc şi în mod, pentru mulţi, surprinzător, pentru mine, natural, România merge bine şi economia românească creşte. Este o veste foarte, foarte pozitivă. În ce priveşte crizele cu care ne confruntăm în România, cred că suntem într-o situaţie în care nu am fost demult, este criză, peste criză, peste criză şi totuşi ne descurcăm. (...)

Am vrut să vă descriu aceste lucruri, pentru ca să înţelegeţi că avem o situaţie care, pe de o parte, este plină de dificultăţi, pe de altă parte, este plină de oportunităţi şi doar ingeniozitatea şi inventivitatea şi dărnicia românilor face ca în toate aceste crize să avem, totuşi, surprinzător, o creştere economică şi, în mod nesurprinzător, această inovativitate, ingeniozitate şi hărnicie face ca şi dumneavoastră să o duceţi bine aici', a spus Iohannis.

Şeful statului a arătat că România a primit aproape 2 milioane şi jumătate de refugiaţi ucraineni şi a contribuit la exportul de cereale din Ucraina.

'Până acum, 60% din cerealele ucrainene au fost exportate prin România şi în continuare facem eforturi pentru a creşte acest aport', a declarat Iohannis. El a vorbit şi despre criza energetică, apreciind că este îmbucurător că Guvernul a reuşit să menţină preţurile la un nivel rezonabil. 'Putem să garantăm românilor din ţară că la iarnă nu vor trebui să stea nici în frig, nici în întuneric, cu toate că situaţia este complicată', a mai spus preşedintele Iohannis. Vezi continuarea aici!

Citește și - Joe Biden intenționează să candideze la un nou mandat pentru Casa Albă, dar nu știe dacă numele lui va apărea pe buletinul de vot: "Rămâne de văzut"

Preşedintele american, Joe Biden, încă nu s-a decis dacă va candida la realegerea sa în 2024, a afirmat el într-un interviu difuzat duminică, scrie AFP.

"Este o decizie finală că voi candida din nou? Rămâne de văzut", a spus el pentru canalul CBS, afirmând că, deocamdată, aceasta este "intenţia" lui.

Cel mai în vârstă preşedinte ales vreodată în Statele Unite, Joe Biden va împlini 80 de ani la 20 noiembrie. El ar avea 82 de ani la începutul unui eventual al doilea mandat şi 86 de ani la sfârşit.

De la alegerea sa din noiembrie 2020, preşedintele s-a proiectat, totuşi, în nenumărate rânduri până la alegerile din 2024, indicând că ar alege-o din nou pe actuala sa vicepreşedintă, Kamala Harris, pentru a-i fi colistieră sa. Vezi continuarea aici!!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel