Data publicării:

Iohannis e impresionat de români: Le sunt recunoscător şi le mulţumesc

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis
Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis le mulţumeşte românilor care s-au implicat pentru a-i ajuta pe refugiaţii ucraineni.

„Alături de partenerii şi aliaţii săi, România continuă să sprijine Ucraina în efortul său de a respinge invazia Federaţiei Ruse! Ţara noastră va trimite o nouă tranşă de ajutoare către Ucraina: muniţie, combustibil, căşti, echipament militar, alimente şi medicamente. Este impresionantă mobilizarea exemplară a românilor şi implicarea voluntarilor pentru a-i ajuta pe cei care sunt nevoiţi să caute refugiu din zonele de război. Le sunt recunoscător şi le mulţumesc tuturor! Solidaritate deplină cu Ucraina şi cu poporul ucrainean!', a scris Klaus Iohannis, duminică, pe Facebook.

Guvernul a anunţat că a decis trimiterea, duminică, în Ucraina, a unei a doua tranşe de ajutoare - combustibili, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, alimente, apă şi medicamente - în valoare totală de 3 milioane de euro.  

ONU: Aproape 400.000 de refugiați în urma conflictului din Ucraina

Numărul refugiaţilor, în urma conflictului din Ucraina, se apropie de 400.000, conform ONU.

Aproape 400.000 de refugiați ucraineni și-au părăsit casele de la invazia Rusiei de joi, a anunțat duminică Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați.

„Numărul refugiaților din Ucraina tocmai a fost actualizat. Se bazează pe datele puse la dispoziție de autoritățile naționale. Totalul este acum de 368.000 și continuă să crească", a transmis duminică UNHCR pe Twitter.

Mulțimi imense au încercat să fugă din orașele și localitățile din țară, iar drumurile au fost blocate în timp ce oamenii se îndreptau spre vest, către Polonia și Uniunea Europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel