Iohannis, despre cererile PSD: Nu am niciun sprijin pentru ieșiri populiste și afirmații de televizor
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis
Sursa foto: Facebook Klaus Iohannis
Președintele Klaus Iohannis a spus, miercuri, că susține cota unică.

„Din partea mea există susținere pentru cota unică, există susținere pentru guvern, care poate să calculeze foarte bine până unde se poate întinde cu subvențiile și cu sprijinul pentru cetățenii vulnerabili când vine vorba de prețul energiei. Nu am niciun sprijin pentru ieșiri populistre și afirmații de televizor cum că se va face totul pentru ca întotdeauna să fie extraordinar de grozav de bine. Trăim vremuri grele. Situația nu se va ameliora peste noapte și cred că abordarea guvernului, care e una foarte sobră, serioasă și bazată pe calcule concrete pe buget e una care va avea susținerea mea”, a spus Klaus Iohannis, întrebat despre solicitările PSD privind impozitarea progresivă și taxa de solidaritate.

El precizează că modificările Codului Fiscal trebuie operate până la 1 iulie pentru a intra în vigoare de la 1 ianuarie.

„În ceea ce privește discuția care acum cred nu mai e chiar oportună, despre tot felul de plafonări, taxe, impozite și așa mai departe, legea spune că aceste chestiuni trebuie lămurite până pe 1 iulie pentru anul următor. Deci în fapt, chestiunile s-au cam terminat și ceea ce a anunțat premierul Ciucă mi se pare și posibil și de bun simț”, a subliniat Klaus Iohannis.

Iohannnis, despre prezența militară NATO în România: Ne așteptăm să crească în lunile următoare

Președintele Klaus Iohannis a declarat că se așteaptă ca în următoarele luni să crească numărul forțelor NATO din România și că Marea Neagră ar putea fi desemnată zonă de interes. Decizia va fi luată de liderii organizației reuniți la Madrid în cadrul unui summit istoric.

Aliații NATO ar putea declara Rusia drept principala amenințare la adresa organizației. De asemenea, Marea Neagră va fi zonă de interes strategic, ceea ce înseamnă că vor fi mai mulți militari NATO în România

„Ne așteptăm în lunile următoare să crească (numărul militarilor n.r.). Nu se va întâmpla de pe o zi pe altă, durează luni, chiar ani... Pentru noi important este să avem decizia și să avem trupe care colaborează foarte bine... Este important pentru România și pentru aliați”, a spus Klaus Iohannis.

NATO va crește foarte mult numărul forțelor aflate în stare de alertă maximă ca urmare a războiului din Ucraina. Numărul trupelor va crește de la 40.000 la peste 300.000, au anunțat liderii organizației militare.

De asemenea, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a confirmat că aliații vor suplimenta numărul de trupe din țările NATO aflate în apropiere de Rusia.

Deciziile vor fi stabilite în cadrul summit istoric al alianței NATO, care se desfășoară la Madrid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel